Нищо, но от сърце: ГЕРБ са „самохвалци“, а БСП - „фундаменталисти“

04 декември 2012 в 20:53 2230 4

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Нищо, но от сърце - това е резултатът от посещението на Бойко Борисов в САЩ, коментира във вторник лидерът на БСП Сергей Станишев.

Станишев иска да знае има ли конкретни резултати от визитата - „например по отношение на инвестициите или визовия режим“.

„Разбрах, че са ходили на аквариум и са гледали акули. Това достатъчно ли е", попита Станишев. Той постави и въпроса какво прави Цветанов почти три седмици в САЩ.

Самохвалство и лъжи

Станишев припомни, че през последните 12 години всеки български премиер има поне по една среща с президента на САЩ.

„Въпросът е какви позиции се отстояват и какви резултати се постигат", обясни лидерът на социалистите.

Той отбеляза, че от презокеанския поздрав на Борисов и Цветанов по случай 6-годишнината на ГЕРБ лъхат самохвалство, лъжи и манипулации.

Председателят на БСП предупреди, че ГЕРБ готвят Изборен кодекс, който да позволи да се фалшифицират изборите. „Най- скандалното е, че не желаят да предоставят копие от протоколите на секционните комисии. Защо? За да нагласяват резултати както име е изгодно", изтъкна Станишев.

Той прогнозира, че ГЕРБ пак ще вкарат промените в Изборния кодекс в нощите преди Коледа - за да не забележат хората какво им се пробутва.

„Този, който загуби доверието на хората и не иска да си тръгне с мир и по демократичен начин, ще си тръгне по друг начин", добави лидерът на БСП.

Фундаментализъм

Отговорът от ГЕРБ не закъсня: "Очевидно е, че в резултат на успешното посещение на премиера в САЩ, в БСП са си изпуснали нервите", заяви заместник председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев.

Той обърна особено внимание на изказването на Станишев, че ГЕРБ не иска да си тръгне с мир: Интересно е дали в централата на ПЕС споделят това изказване, тъй като очевидно в случая става въпрос за някакъв вид фундаментализъм, коментира Главчев.

Заместник председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта , че само преди ден президентът на САЩ Барак Обама е нарекъл българския премиер световен лидер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!