Борисов: С мирни средства тези хора няма да си тръгнат

Последна промяна на 02 август 2013 в 09:04 6139 46

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

С мирни и демократични средства тези хора няма да си тръгнат, защото нямат свян. Ние се правихме на маймуни – тръгвахме си, влизахме, излизахме, какво ли не правихме, само и само да си тръгнат, а ние да подкрепим протестиращите.

Това заяви тази сутрин в интервю за Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Демократичните средства за сваляне на едно правителство е да си подаде оставка, каза той.

Репликата му поразяващо прилича на казаното малко преди февруарските протести от председателя на червените Сергей Станишев:

"Този, който, когато загуби доверието на хората, не иска да си тръгне с мир по демократичен начин, ще си тръгне по друг начин.

Тогава това изказване предизвика остра реакция у ГЕРБ, а шефът на парламентарната група на Европейската народна партия Жозеф Дол обяви, че “ЕНП е загрижена заради антидемократичното изявление, направено от председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев."

Борисов коментира и актуализацията на бюджета и социалните мерки на кабинета. Според него обвиненията, че и ГЕРБ е вземала заем по време на управлението си, са спекулативни, защото този заем е вече покрит с транш на европари.

"На социално слабите им вземат от едната страна, а от другата им дават", коментира лидерът на ГЕРБ социалните мерки за кабинета. Според него е пресилено да се казва, че с 2,50 лева от намалението на сметките за тока бедните ще заживеят по-добре. На контриране от страна на водещата, че някои майки с толкова пари изпращат децата си на училище цяла седмица, Борисов изненадващо взе да цитира писатели утописти:

"За съжаление равенството в света го няма. Томазо Кампанела, Томас Мор, Оуен (Робърт Оуен - б.р.) - те са писали книги, утопистите." Посочи и конкретно заглавие - "Градът на слънцето" на Кампанела.

На въпрос продължава ли искра Фидосова да управлява в централата на ГЕРБ след напускането на парламента, Борисов отсече: Можете да сте сигурни, че там управлявам само аз". Той отклони въпроса защо си е тръгнала Фидосова, а не и Цветанов, който също присъства в тефтера на бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. "Аз си говорих с тях. Вижте, в тефтерчето има и други имена, които умишлено не ги споменават", каза Борисов, но не уточни кои са те и откъде знае какво пише в бележника на Златанов. "Чувам слухове, возейки се сутрин в трамвая чувам какво се говори", пошегува се бившият премиер и поде любимата си тема за построените от ГЕРБ магистрали.

"Белият автобус", с който бяха евакуирани депутати от парламента в нощта на 23 срещу 24 юли, не е туристически, а е закупен по програмите за присъединяване към Шенген и е предназначен за имигранти, разказа Борисов.

По повод вчерашното словесно изригване на Вежди Рашидов в парламента, Борисов коментира и медийния комфорт на кабинета си. "Кой политик не обича да не го атакуват медиите? Ние нито сме създали тази група, вестникарска и телевизионерска. Това, че за определен период не са говорили лоши неща за нас - да, може би не е правилно, но ние не сме ги карали, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2013 в 11:44

Най-достойният премиер е Б. Борисов. Единствения, от който треперят наглите комунисти! Трябва да свалим убийците преди да фалирали тотално България!

02.08 2013 в 17:39

Марианче, не бъди наивна! Бойко е защитил дисертация още преди 10ти ноември, а тогава имаше изисквания да се позовеш в писмената работа на около 200 автора. С изказването си, че е чел само Винету той изпързаля червените чугуни. Допускаш ли го за човек, който пет години е бил преподавател? И ти ли си от червените чугуни???

02.08 2013 в 17:26

Давам им време до втория, максимум третия студен месец през тази зима. Когато сметките за парно и ток се озъбят с безпощадна обедняваща жестокост, пердето пада пред очите и ръката сама хваща сопата...

02.08 2013 в 16:41

Имаш предвид Станишев нали? Той прочете наопаки девиза на ГЕРБ "Имаме воля" като "ялов е мами". Но го прочете като изпечен демагог-тепегьоз! Защото това се отнася в пълна сила за самия Станишев. Дори родната му майка, която добре си го познава, беше заявила в едно интервю, че ще повярва на бащинството му и ще припознае внуците си само след ДНК тест. С това старицата искаше да каже на хората, че синът й мами на всяка крачка и тя не му вярва. Искаше още да ни каже, че той е ялов! И нищо добро няма да се роди от присъствието му в политическия живот на България.

02.08 2013 в 16:30

Е да, комунистите ползват демокрацията така, както дявола чете Евангелието - когато им е изгодно. Къде бяха демократите от БСП, когато Станишев и компания превърнаха майските избори в преврат с помощта на Прокуратурата??? Сега, след като узурпирахте властта, вече сте големи "демократи"...

02.08 2013 в 16:25

Како' тана бе позитанче? Бойко се правеше на прост, а в крайна сметка вие от БСП, които повярвахте на този мит, се оказахте простите. В същото време той ви взе ред изборни победи. Ех как боли, когато "прост" те бие... Понеже вие "умните" не осъзнахте, че той ви изпързаля с Винету...

02.08 2013 в 16:16

Протестите през февруари бяха не просто овладени, а ПРОВОКИРАНИ от БСП. Монополните ЕРПта са техни марионетки, начинът на тяхното структуриране и функциониране, благодарение на което извличат свръхвисоки монополни печалби е производен от политическата воля на БСП. Те са един от инструментите, с които БСП превръща народа в заложник на чужди интереси и го държи в подчинение.

02.08 2013 в 15:02

Каква нова книга е прочел Бойко, че съм пропуснала? Да не би "Приключенията на Том Сойер"? Ако пък знае и кой е Марк Твен, направо си е готов за управленец - отново! Ще има нови лакардии, с които да ни весели...

02.08 2013 в 13:58

Аз също го слушам с кеф! Но искам да ме манипулира елегантно , а не просташки! Причините да си за ГЕРБ са : 1.Ако сте отявлен антикомунист и реваншист. 2.Ако се поддавате на манипулациите на БТВ и вожда. 3.Ако сте на държавна ясла. 4. Или просто вече сте зомбирани. 5.Ако сте незавършили/но учили/ висше.... и сте просто - комплексари, които винаги се причисляват към новата власт !!! Помислете преди да се обиждате !

02.08 2013 в 13:52

Май нищо нямат намерение да променят тия продажници . Пазят си електората и партийките.

"Чисти мажоритарни избори със сигурност няма да бъдат въведени..."

"Електронно гласуване няма да има. Според управляващите то създава предпоставки за контролиране на вота и повлияване на гласоподавателя, преди да упражни правото си чрез интернет."

"Броят на народните представители няма да бъде намален, няма да се ограничава броят на мандатите им (например до 2 последователни), нито пък ще им пада имунитетът. Няма да има задължително гласуване, образователен ценз за избирател/избиран, нито отзоваване на депутати."

Цялата статия : http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1124570
 
X

Парламентът на живо