Близък на болна жена нападна медик от спешна помощ

Вероника Шербанова 24 февруари 2013 в 16:03 1814 0

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Брат на болна от диабет жена нападна медик в линейката, докато лекарският екип превозвал пациентката до болницата в Разлог, съобщи БГНЕС.

Около 23 часа снощи от механа в Добринище е подаден сигнал за 47-годишна жена от София, изпаднала в диабетна кома. На сигнала се отзовала линейка на Филиала за спешна медицинска помощ в Банско.

47-годишната жена изчакала идването на линейката пред заведението заедно с брат си. Когато пристигнал, фелдшерът Ахмед Вехов установил, че жената е в съзнание и е контактна, но в нетрезво състояние. Тя обяснила, че е болна от диабет и че се нуждае от помощ.

Болната се качила в линейката, като настояла брат ù да я придружи. Линейката потеглила към болницата в Разлог. По пътя двамата започнали да се държат грубо и да обвиняват екипа, че се е забавил. Братът се нахвърлил върху Вехов и започнал да го души.

Когато пристигнали в Разлог фелдшерът едва си поемал дъх и имал следи по врата си от нападението на брата на пациентката. За инцидента е подаден сигнал до полицията в Разлог.

Ахмед Вехов ще бъде прегледан от хирург и от съдебен лекар, за да може да подаде жалба срещу нападателя си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!