Били шута на Фидосова, защото командвала без знанието на Борисов

Елица Мартинова 25 юли 2013 в 11:19 5057 7

42-ро Народно събрание. Искра Фидосова. Снимка: Сергей Антонов
42-ро Народно събрание. Искра Фидосова. Снимка: Сергей Антонов

Бях чувал от колеги депутати, че Искра Фидосова проявява команден стил на работа в парламента в мое отсъствие. Именно затова предприех тези мерки.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар по отстраняването на Искра Фидосова от парламента и от ръководството на партията.

По-рано днес в пленарна зала председателят на ДПС Лютви Местан засегна темата със скандалното тефтерче на ексшефа на КПУКИ Филип Златанов. Борисов обаче отхвърли всякакви критики с обяснението, че от ГЕРБ моментално са наложили наказание на Фидосова.

Минути след това в кулоарите експремиерът обясни, че Фидосова сама е осъзнала, че повече не може да работи като депутат.

"Искра Фидосова призна пред мен, че не може повече да бъде на отговорен пост в партията, както и не може да бъде депутат порази изчерпано доверие, с което аз се съобразих.", каза Борисов. Той обаче подчерта, че решението на колежката му не значи, че признава обвиненията във влияние над Филип Златанов.

Искра Фидосова напусна ръководството на ГЕРБ след скандала с тефтерчето на вече бившия шеф на КПУКИ, който избухна на 17 юли. В него до инициалите на И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц. в повечето случаи се посочва кой да бъде “ударен”. 

Въпреки че Фидосова заяви, че не се разпознава в инициалите, ден по-късно от ГЕРБ обявиха, че тя подава оставката си и от Изпълнителната комисия на партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!