Съдът потвърди отстраняването на Филип Златанов

Юлиан Христов 23 юли 2013 в 13:26 3279 1

Филип Златанов
Филип Златанов

Състав на Софийски апелативен съд потвърди отстраняването от длъжност на Филип Златанов като председател на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ).

Така беше потвърдено решението на Софийски градски съд (СГС) от 18 юли, с което Златанов отстранен заради скандала с тефтерчето му. В него прокуратурата откри записки какво да бъде поведението на Златанов и комисията спрямо обществени и политически личности. Заради скандала оставка от ГЕРБ и като депутат подаде Искра Фидосова, която само ден преди това отричаше да е давала поръчки на Златанов кой да бъде “ударен” и как да се движат производствата в КПУКИ. В тефтера на Златанов най-често срещаното съкращение е И.Ф.

Днес Златанов не присъства в съдебната зала. Преди заседанието на съда адвокатката му потвърди пред журналисти, че тефтерчето е автентично и не е необходимо да се прави графологична експертиза, за да се докаже почеркът.  „Доколкото знам, не го е отварял от месеци, даже нямаше спомен - какво имаше записано вътре, чак по делото си спомни, обясни адвокат Мария Вълканова. 

Адвокатката обясни още, че е виждала от тефтерчето само това, което е снимано по делото, и което е било представено на пресконференция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови