Бареков: Ако управлявам, ще оправя предните зъби на пенсионерите

26 юли 2013 в 16:16 10247 115

Николай Бареков Снимка: TV7
Николай Бареков Снимка: TV7

Николай Бареков отново разказа за политическите си амбиции, този път в интервю за в. "Ретро".

В началото на разговора журналистът говори за евентуалния си политически проект в условно наклонение ("Ако бих правил политически проект, той ще е алтернатива на трите големи партии - БСП, ДПС и ГЕРБ."), но още в края на първия въпрос започва да описва платформата съвсем конкретно в бъдеще време: "Проектът ще стъпи върху основата на предприемчивостта на българския дух, но това не го прави десен. Той ще цели да извади олигархията от управлението на страната и да помогне на малкия и средния бизнес, който беше смачкан в последните години. Ще се утвърдим като алтернатива на цялото статукво БСП и ГЕРБ."

 Той отрича проектът да има общо с банкера Цветан Василев, но се зарича "в лично качество" да предприеме "доста интересни стъпки".

На въпрос "Кой ви изгони от Би Ти Ви", Бареков казва: "Отказвам да отговарям на такива въпроси. Аз мисля, че ще разчитам на Би Ти Ви оттук натататък като голяма медия да отразява моите изяви, ако направя стъпка в политиката."

По-надолу в интервюто прозвучават и конкретни послания, като например: "Трябва да се осигури достоен живот на хората от третата възраст, защото със 110 лева пенсия това няма как да стане." От него обаче това не били празни обещания като на Волен Сидеров и "левите интриги", защото той бил доказан мениджър. "На 40 години съм, а и вече от няколко години съм във висшия мениджмънт - и знам как се изкарват пари и как се харчат пари", казва Бареков. Следват конкретни примери:

Пенсионерите и в рамките на този бюджет могат да водят по-достоен живот. Например какво коства на държавата да се пуснат 4-5 безплатни подвижни зъболекарски амбулатории. И за 1-2 години да обиколят страната и да оправят зъбите на хората. Знаете ли какво изпитва човек, когато е на площада в Добрич и около него са 50-100 пенсионери, които нямат предни зъби? Това е отвратителна гледка и оправянето на зъбите им няма да струва почти нищо на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!