Банкер източи над 200 000 лева от сметки на клиенти на Юнионбанк

Александра Маркарян 05 септември 2013 в 10:11 5666 0

Юнионбанк Снимка: tribali.infо
Юнионбанк Снимка: tribali.infо

Банкер е ограбил клиенти на МКБ Юнионбанк с повече от 200 000 лева с помощта на двама от подчинените си служители.

За скандалния случай, укриван от април 2013 г. досега, съобщи tribali.info. Пред OFFNews от банката потвърдиха информацията.

Кражбите са ставали от клона на Юнионбанк във Враца. Под ръководството на управителя на клона Нино Нинов кредитният инспектор Петър Петров и една от касиерките са успели да откраднат над 200 000 лева.

Случаят се разплита след жалби до полицията от клиенти на банката заради липсващи суми от сметките им. Кражбата ставала при внасяне на погасителни вноски по кредити. Клиентите плащали определена сума, получавали документ за същата сума, но по сметките им били превеждани по-малко пари. При разследването се установило, че част от откраднатите пари били отпускани като краткосрочни заеми с високи лихви на местни заложни къщи. В края на всеки месец прибирали лихвите по кредитите от заложните къщи и връщали част от откраднатото в банката.

От банката са платили липсващите суми на ограбените клиенти.

"Важно е да се подчертае, че няма ощетени клиенти на банката. Всички възможни щети са поети от банката", пишат от Юнионбанк в отговора си до OFFNews след запитването ни.

Продължаващата проверка трябва да установи откога тримата са крали пари от клиентите. Проверява се всяко досие, за да се разбере дали в действителност откраднатата сума не е по-голяма от установената досега.

При разкриването на кражбата тримата служители излезли в дълги болнични, за да не бъдат уволнени. Това обаче вече се е случило, съобщиха от банката за OFFNews.

"Банката е предприела всички необходими действия във връзка с този неприятен инцидент, като е уведомила прокуратурата своевременно и в момента се извършва разследване. Служителите, които са замесени в случая са незабавно освободени.

Банката активно съдейства на компетентните органи за възможно най-бързото приключване на разследването, като след това ще има повече информация по случая", пишат още от МКБ Юнионбанк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови