Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Българин написа най-добрата дипломна работа по икономика в света

Вероника Шербанова 28 октомври 2013 в 12:22 4386 19

Борис Георгиев, Снимка: akademika.bg
Борис Георгиев, Снимка: akademika.bg

Българинът Борис Георгиев, студент в университета Орхус в Дания, спечели наградата за Най-добра дипломна работа по икономика за 2013 г., съобщи БГНЕС.

Георгиев победи конкурентите си от САЩ и Китай, представители на университета Станфорд, университета Бъркли и университета в Сан Диего.

Борис Георгиев е първият българин, който е печелил конкурса. Той е и първият българин, достигнал два пъти до финала на конкурса, след като миналата година е заел второто място.

Това е и първата титла за датския университет Орхус, който е единственият европейски университет, достигнал до финала на конкурса тази година.

Българинът е написал дипломна работа в сферата на финансовата икономика и оптимизирането на финансови портфолиа. В рамките на работата си Борис Георгиев е разработил нов оптимизационен модел, който се прилага при две стратегии за инвестиране на капиталовите пазари.

Дипломната работа на Георгиев ще бъде публикувана в престижния „Атлантически икономически журнал“.

Конкурсът „Най-добра дипломна работа по икономика 2013“ е организиран от Световната международна атлантическа икономическа асоциация. Конкурсът се провежда ежегодно под патронажа на влиятелни икономисти от цял свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!