Българин измами Румъния с храни за бедни

12 април 2013 в 15:19 2027 0

Боб от помощите за бедни. Снимка: Сергей Антонов
Боб от помощите за бедни. Снимка: Сергей Антонов

Българската фирма "Ви Ем корпорейшън" с едноличен собственик Валери Милорадов Петров е спечелила поръчка за доставка на храни за бедни за Румъния но е доставила едва 30% от количества, съобщи "Капитал daily".

Фирмата на Петров спечели миналата година поръчката за доставка на ориз в пакета храни за бедни срещу интервенционен ечемик. И в България имаше забавяне на доставките, заради което фирмата е глобена 480 хил. лв.

В Румъния "Ви Ем корпорейшън" е спечелила поръчката за брашно и олио, за което е получила 26.6 млн. евро. Доставила е обаче едва 30% от продуктите.

Парите са преведени на Валери Петров в Първа инвестиционна банка, там е депозирана и гаранцията, която внася всяка фирма-доставчик на храни за бедни.

Румъния е поискала от ПИБ сумата от гаранцията и очаква отговор оттам.

Тази година у нас кандидатстват рекорден брой от 30 фирми за доставка на храни за бедни. "Ви Ем корпорейшън" не е сред тях.

Скандал с доставката на тези храни имаше миналата година и у нас. Първо се оказа, че незнайно защо в пакета от продукти от първа необходимост има кафе Инка и то на цена близо 20 лв. за килограм, а после бяха открити червеи в част от боба за бедни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!