Автобуси докараха "самоорганизирали се" на контрапротеста

OFFNews 16 август 2013 в 09:07 9848 50

Автобуси, Снимка: Цвети Паунова
Автобуси, Снимка: Цвети Паунова

Автобуси с демонстранти от провинцията вече пристигнаха в подкрепление на контрапротеста, който започна пред президентството. Полицията лично ескортира автобусите и ги насочва към мястото на протеста, потвърдиха няколко независими източника.

В момента на талази на площада пристигат нови и нови групи протестиращи. Всички те отричат да са организирани. Повечето са от провинцията, има много роми. Носят знамена и плакати.

Около 9 ч още 8 автобуса минаха покрай Народната библиотека в посока Паметника "Левски". Наш репортер преброи 42 автобуса и 17 микробуса, паркирани на бул. "Тодор Александров". В едното платно всички са с регистрационни номера от Перник и Благоевград. В другото, в което се идва от магистралите "Хемус" и "Тракия", номерата са съответно кърджалийски, старозагорски, бургаски, пловдивски, смолянски, ловешки, врачански, плевенски, ямболски.

Наш читател пък сигнализира, че в 8:25 ч полицай на мотор блокирал левия завой към "Дружба" на Горублянския светофар на "Цариградско шосе", за да могат десетина автобуса да влязат към центъра на София. 

Още във вчерашния ден стана ясно, че към общината е подадена заявка за очаквани 70 автобуса от провинцията, които трябва да паркират на булевардите "Янко Сакъзов" и "Дондуков". 

Към 8:50 ч тази сутрин пред "Дондуков" 2 се бяха събрали около 50 души. Към 9 ч те вече бяха над 300, а към 9:40 - към 500. Някои от тях признаха, че са дошли от провинцията за протеста, но били самоорганизирали се. Хората на площада отричат да знаят за организирани протестиращи.

На влизане в НС Мая Манолова от БСП също отрече партията й да е организирала автобуси с хора. Тя каза, че чула по една телевизия за общини с кметове на ГЕРБ, където се готвело подобно нещо.

Още вчера OFFNews също съобщи за готвена инвазия с автобуси. По непотвърдена информация активисти на ДПС също са включени в организацията на автобуси с поддръжници на кабинета, които трябва да пристигнат рано сутринта утре.

В днешния си брой в. "Преса" цитира областният лидер на Кърджали Бахри Юмер от ДПС, който казва: "Обадиха ни се и попитаха дали можем да пратим 500 души. Ние пращаме 600 с автобуси, но може и още хора да тръгнат с личните си автомобили. Нека в София да знаят, че болшинството от хората в страната подкрепят кабинета „Орешарски“ и чакат да реши проблемите им."

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!