Quantcast

„Атака“ летели до Брюксел с държавни пари

Последна промяна на 30 септември 2013 в 08:58 12077 22

Венцислав Лаков
Венцислав Лаков

Прословутото пътуване на „Атака“ до Брюксел, което провали кворума на парламента миналата седмица, е осъществено чрез средства от държавната субсидия на партията.

Това заяви пред bTV депутатът от националистите Венцислав Лаков.

Той бе категоричен, че пътуването на „Атака“ не е било безцелно. Националистът подчерта, че групата е заминала, за да отговори на нападките, които Еевропейската народна партия (ЕНП) е отправила по техен адрес.

„Нужно беше да идем, това е ясен знак, че не може европейска партия да се намесва във вътрешните ни работи“, коментира Лаков, но допълни, че от ЕНП „се заключили като мишки“.

Депутатът коментира, че ЕНП не са спазили уговорката, защото, по думите му, „Атака“ е заминала за Брюксел с уговорена среща.

В ефира на bTV се включи и евродепутатът на ЕНП Андрей Ковачев от ЕНП, който категорично опроверга думите на колегата си. Според Ковачев никой от ЕНП е нямал уговорка със Сидеров и хората му. Евродепутатът коментира дори, че желание за среща с националистите нямат не само от ЕНП, а също от редиците на либералите и националистите.

Лаков обаче остана категоричен, че „Атака“ е изпълнила целта си – да информира ЕНП за какво се борят.

Той изтъкна, че дори са преизпълнили задачите си, тъй като по време на престоя си са се срещнали с националисти от Австрия. Запитан за имената им, Лаков уточни, че не може да си спомни, но обеща още днес да покаже публично списъка с имената им.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2013 в 20:16

Стефо недей така, тя Преса лети с авиоотряд 28, заради нея свалиха стюардесата, още малко и мирко мършичката щеше да тича подир айроплана, добре че не го напълниха догоре с гориво. :)
И парите не се са им дарени. Това са пари за ППР(партийно-политическа работа). С други думи да се харчат само за такива пинизи. Интересно ми е как герП минаха като партиен харчлък 2 аудита за "туй" и "онуй"?

30.09 2013 в 18:33

Твоята логика е повече от тъпа. Явно за теб щом парите са чужди - са общи. Но не е така. Вземи и прочети, в Конституцията, която явно не познаваш, че в нашата държава върховен суверен е народа. И като такъв има право да знае какво става с неговите пари в неговата държава! НЯМА закон щом си взел пари може да правиш каквото поискаш. Твоята андрешковска филофия е: взех парите и ще правя каквото поискам докато ме хванат - показва, че си в твърде ембрионална форма.

30.09 2013 в 18:28

Браво! Ти спечели наградата за виц на деня! Употребявана клечка за зъби! Какви "дарени" пари сънуваш?! Парите ги ПЛАЩА държавата от НАШИТЕ данъци! А плаща защото същите тези крадци са си гласували закон според който ние трябва да платим за техните "разходи по изборната им кампания". Помисли малко! Прочети закона!

30.09 2013 в 17:36

Тези субсидии са по 50 лева на глас. Не одобрявам раздаването на такива пари. Те трябваше и трябва да бъдат премахнати още тази година. Естествено, 42 НС са национални предатели и решиха да се направят на разсеяни и да ги оставят и тази година. А за следващата също се правят на разсеяни. Атака уж дарявала субсидията си за благородни цели. Явно Сидеров е учил християнско богословие, ама нещо не е донаучил. Защото християнството казва, че лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната, а той се разхвърляше по медиите да се хвали какви дарения правел. Е, ясно е - дарява екскурзии, когато не желае да обяснява, защо крепи правителството на "омразното" нему ДПС. Е, ето ви резултата.

30.09 2013 в 17:21

Тези пари не се дават веднъж в живота еднократно за да кажеш че се дават и вече са загубени пък те да си правят каквото искат. Тези пари текат постоянно към партиите и както се вижда безконтролно и че даже и телевизия си направили... ясен пример как се пилеят пари на вятъра. В същото време партиите казват как хората нямало какво да ядат но си правят телевизия с техните пари. Утре някой ще вземе да си построи цяла сграда с партиини пари. Субсидиите трябва първо да се намалят значително, след като могат да си позволят цялата партия да лети безсмислено извън България, значи имат повече от колкото им трябват и второ трябва да се регламентира за какво може и какво не може да се харчат, не е редно всяка екскурзия на политик където и да е да се отчита като партийна дейност, както и раздаването на всякакви предмети и храна, има си социални държавни служби за тази работа и ако те не работят политиците трябва да направят така че да се достига до нуждаещите се, а не Атака да си правят социален отряд и едва ли не да си купуват гласоподаватели с една торба продукти. В крайна сметка тези продукти са купени с пари на данъкоплатците.

30.09 2013 в 16:58

На мен Атака са ми не по-малко противни, отколкото на теб, ама ти си егаси непоследователния, честно. Говорят ти едно, ти съвсем друго каканижеш. Първо парите се ДАРЯВАТ на основание единствено процентна бариера. От подчертаното даряват следва, че собствеността преминава в ръцете на партията. Второ - законът е твърде лаконичен за въпросните субсидии, като не се изисква никаква отчетност за въпросните суми. Трето, щом те считат това за партийна проява и го регистрират именно като такова, значи е такова и нито ти, нито дори ВКС не можете да го оспорите. Ако поканят Преслава и нахранят цяло столипиново с кебабчета, бира и лимонада - пак може да е партийно мероприятие. А постоянните ти примери с шмъркане, коври и хапове отказвам да коментирам.
Най-тъжно от всичко е, че вместо да се обърне внимание на излагацията в международен аспект, която сътвориха - дребни душици се интересуват с какви пари са яли и пили 2 дни...

30.09 2013 в 15:31

Въпросът не е в парите, а в тоталното фиаско на Атака и лидера и.
Самият факт, че цялата ПГ на Атака се изтърсва в Брюксел за нещо, което се върши от малка делегация с двама-трима човека най-много е повече от показателно за цирка, който устроиха в парламента БСП+ДПС, заедно с приятелчетата си от Герб.
Очевидно Сидеров продължава да действа, а после да мисли. Разбира се, ако не е имало поредното персонално заплащане на Сидеров, при такава ПГ от секретарки, сервитьорки, фитнес-мутри, два папагала и няколко тариката - няма как да е друго. "Мисленето" не е приоритет, поради липса на възможности и капацитет.
А от партийната тлв Алфа продължават да твърдят за успешното..... скачване на Рукавишников и Георги Иванов.
Може би от Космоса по-добре се вижда :)

30.09 2013 в 15:26

ходи им го обеснявай на селяците ... а те фатака най-много реват, а правят същото ...

30.09 2013 в 15:24

абе това са целеви средства бе. прост е тоя само дето не знае какво е целеви. Като ти дам 5лв да ми купиш цигари а ти се върнеш без пари, без цигари напушен с некви евтини хапове, нали ще си сабираш после мозъка по плочките ... то по тая логика ако си си вложил едни пари на депозит - пиши ги бегали ... дейба дебилните селяци сте в партия фатака.

30.09 2013 в 15:22

Ами не са дарени за коври. Дадени са целево, за да си вършат партийната дейност. Това е точно и ясно описано в закона, и сега от атака се опитват да ни обяснят че екскурзията до брюксел, за да шмърка кока болен и да ебе коврите от фатака, било държавническо дело ...