„Атака“ летели до Брюксел с държавни пари

Елица Мартинова 30 септември 2013 в 08:58 12859 22

Венцислав Лаков
Венцислав Лаков

Прословутото пътуване на „Атака“ до Брюксел, което провали кворума на парламента миналата седмица, е осъществено чрез средства от държавната субсидия на партията.

Това заяви пред bTV депутатът от националистите Венцислав Лаков.

Той бе категоричен, че пътуването на „Атака“ не е било безцелно. Националистът подчерта, че групата е заминала, за да отговори на нападките, които Еевропейската народна партия (ЕНП) е отправила по техен адрес.

„Нужно беше да идем, това е ясен знак, че не може европейска партия да се намесва във вътрешните ни работи“, коментира Лаков, но допълни, че от ЕНП „се заключили като мишки“.

Депутатът коментира, че ЕНП не са спазили уговорката, защото, по думите му, „Атака“ е заминала за Брюксел с уговорена среща.

В ефира на bTV се включи и евродепутатът на ЕНП Андрей Ковачев от ЕНП, който категорично опроверга думите на колегата си. Според Ковачев никой от ЕНП е нямал уговорка със Сидеров и хората му. Евродепутатът коментира дори, че желание за среща с националистите нямат не само от ЕНП, а също от редиците на либералите и националистите.

Лаков обаче остана категоричен, че „Атака“ е изпълнила целта си – да информира ЕНП за какво се борят.

Той изтъкна, че дори са преизпълнили задачите си, тъй като по време на престоя си са се срещнали с националисти от Австрия. Запитан за имената им, Лаков уточни, че не може да си спомни, но обеща още днес да покаже публично списъка с имената им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!