Армията не е в повишена бойна готовност заради Сирия

05 октомври 2012 в 12:13 1435 3

Аню Ангелов. Снимка: БГНЕС
Аню Ангелов. Снимка: БГНЕС

Няма повишаване на боеготовността на българската армия, по отношение на престрелката на турско-сирийската граница. Това каза пред журналисти в парламента днес военният министър Аню Ангелов.

До момента военното министерство само подпомага дейността на министерството на вътрешните работи по въпроса с евентуална бежанска вълна. "Нашето ведомство оценява непрекъснато ситуацията в Сирия и около Сирия. Даваме съответните инструкции на нашия военен представител във Военния комитет на НАТО", коментира военният министър.

„Единственото, което правим, е във връзка с увеличаване наплива на бежанци. Основна фигура тук е вътрешният министър Цветан Цветанов, аз подпомагам”, обясни Ангелов. 

Той заяви, че военното министерство оценява непрекъснато ситуацията в Сирия и около самата Сирия. "Даваме съответните инструкции на нашия военен представител във Военния комитет на НАТО. На извънредното заседание на съюзническия съвет онзи ден беше категорично осъден обстрелът на обекти в Турция. Подкрепяме Турция в това отношение да защити своите граждани. Трябва внимателно да се подхожда към всеки такъв инцидент, за да може въпросите да се решават на ниво обсъждания и това става в съюзническия съвет. Не се предвижда каквото и да било от страна на НАТО, това е моята информация”, каза още военният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!