Арестуваха ромите, осквернили гробове в Пазарджишко

Последна промяна на 02 май 2012 в 08:41 1368 4

Снимка: Facebook / Emil Balbanov
Снимка: Facebook / Emil Balbanov
Четиримата роми, които се хвалиха във Фейсбук с осквернени гробове, са задържани за хулиганство в Пазарджик. Двама от младежите са непълнолетни. Случаят е докладван на Районна прокуратура-Пазарджик, съобщи пред агенция „Фокус” заместник-директорът на МВР-Пазарджик Стоян Зайков. Оскверненото гробище се намира в землището на село Звъничево, близо до Пазарджик. Срещу задържаните ще бъде образувано досъдебно производство. Младежите обяснили хулиганската си постъпка така: „единият е попитал другия дали се страхува да отиде в гробището, и другите, за да покажат, че не ги е страх, са отишли там и са направили няколко снимки“, уточнява "Фокус". Във вторник разследване на OFFNews установи, че снимките са публикувани в профила на потребител с име Емил Балбанов на 14 април. Приятели на младежите са задали въпрос под една от снимките дали не ги е страх, че ако ги види някой, ще ги санкционира за тази проява. А Балбанов отговаря, че това се е случило в 1 часа през нощта и нямало кой да ги види. След това самия той качва снимките във Фейсбук, където може да ги видят милиони хора, защото профилът на Балбанов е „открит“ . Само за няколко часа снимките плъзнаха из социалната мрежа и вече имат над 1000 споделяния и стотици коментари. Всички, които са споделили снимките, са ги споделили с възмущение и недоумяват наглостта, с която са качени в социалната мрежа. Хората, споделили снимките, приканват властите да вземат под внимание тези снимки заради гаврата, която въпросните младежи нанасят на починалите българи и веднага да бъдат премахнати, а хората снимали се на тези места, да бъдат подведени под съдебна отговорност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2012 в 13:14

Ми оправдава ги. Трябва много да насилиш понятието "оскверняване", за да обхване публикуваните снимки. Простащина и лош вкус - несъмнено, ама ако това е подсъдно, да почнат от правителството - то освен от Фейсбук е известно и от други медии.

04.05 2012 в 03:37

Честно казано в конкретния случай не виждам кой знае какво оскверняване. Не са счупили нищо, а както се вижда на снимките, дори и не стъпват върху гроба - застанали са отстрани или върху рамката.
Аз съм правил същото с приятели, когато бях на тяхната възраст и със същата цел - да покажем колко сме смели :-)
Само дето не сме се сетили да се снимаме тогава.
И добре, че нЕмаше фейсбук едно време, че инак кой знае какво име щеше да ми излезе :-)

И изобщо би било свръхзабавно, ако не беше толкова тъжно, да се наблюдава колко медийно време и ресурси бяха прахосани в импотентни напъни за заклеймяване на безобиден келешлък, но истински сериозните проблеми с циганска престъпност, като да речем този в с. Мечка, някак си потъват и остават незабелязани... И никой не се захваща да ги "хареса" или "нехареса"....

Абе пародия фейсбушка...
Но нека се гордеем, че са заловени и наказани страховитите осквернители, пък това, че някъде си някой бил пребит, ограбен, изнасилен.... Ми да си публикува снимки в профила бре, ще се вдигне огромна вълна от "не харесвам" и ще му бъдат решени всички проблеми :-)

02.05 2012 в 10:47

Светиня ти, ма това оправдава ли ги?

02.05 2012 в 08:47

Ясновидец е дедо поп. Виж предната новина за тия.