Аналоговата телевизия спира на 30 септември

16 септември 2013 в 14:39 2820 2

Декодери за цифрова телевизия са нужни за всеки по-стар применик без вграден цифров тунер.
Декодери за цифрова телевизия са нужни за всеки по-стар применик без вграден цифров тунер.

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян в 00.00 часа на 30 септември 2013 г., реши Органът по цифрова телевизия. Това съобщи министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Датата бе предложена от зам.-министъра на транспорта Георги Тодоров.

От днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без „Оборище”, както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол). Предоставянето на ваучери в тези области започна на 11 септември.

Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври 2013 г. като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г. От транспортното министерство апелираха към всички граждани с право на безплатни декодери да кандидатстват за получаването им до края на месеца.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 социално слаби граждани, които са получили целеви помощи за отопление за последния зимен сезон. Първата фаза на доставката на декодери за социално слаби граждани започна през август. Срокът на едновременно излъчване на аналогов и цифров ефирен телевизионен сигнал бе удължен с около месец, за да се осигури възможност на всички хора с право на ваучер да се възползват от получаването на безплатно устройство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!