Алексей Петров се оплака от незаконно подслушване

29 март 2013 в 12:02 1892 0

Алексей Петров
Алексей Петров

Основният подсъдим по мегаделото "Октопод" Алексей Петров също се оплака от незаконно подслушване.

Според него сигналът, който внесе в четвъртък в прокуратурата лидерът на БСП Сергей Станишев, за подслушвани политици и бизнесмени, звучал достоверно.

Петров коментира и срещата му с Мирослав Найденов. "От разговорите, които съм имал с Мирослав Найденов, някак си съм усещал притеснението на министъра, че върши някои неща под натиск", каза пред журналисти той. И допълни: „Не смятам, че това е новина, защото Борисов ръководеше еднолично, командваше еднолично и грубо поръчваше да бъдат изпълнявани от министрите и не съвсем редни неща, особено при министър Цветанов”.

"Цветанов, в тези четири години, не е извършил нито едно елементарно действие, без разпореждането на Борисов, включително незаконните подслушвания. Когато става дума за скандала с подслушванията, министър Цветанов заяви, че ако някъде е разпоредил или е подписал и се подслушва незаконно или нередно, той щял да излезе от политиката. Аз ви уверявам, че някой ден това, което се случи със записи при мен с Устинов, ще се окаже, че наистина има злоупотреба с власт и че не е подписал той, както не е подписала и Янева, но в същото време е злоупотребено с власт и това ще се установи. Начинът, по който е злоупотребено, не е много далече от това, което каза Станишев", каза още Петров.

По думите му "може с технически средства - и държавни, и частни, да се случи това, което казва Сергей Станишев". "Очевидно е, че в това, което е описано в този сигнал, става дума за технология, която функционира. Не очаквайте, че някой ще изпрати някъде документ и ще се подпише. Нелепо е да се казва - ако това се докаже. Как да се докаже? Може да се докаже след време, когато Цветанов не е на власт. Ще има няколко арестувани, които са го осъществявали. Те ще разкажат кой ги е изпратил", добави Петров.

Според него - една част от тези хора са от службите, друга - не.

"Познавайки технологията и това, което чувам в публичното пространство, смятам, че са участвали и държавни служители, и недържавни. Такава техника съществува и може да бъде използвана", заяви още той

„Мирослав Найденов, както казваше премиерът, беше един от най-добрите министри. Все пак аз бях един от най-лоялните граждани. Бях също в Тристранния съвет, представител на работодатели. Няма нищо лошо - да се срещам с министри. Най-много съм се срещал с министър-председателя, с Цветанов – преди ареста. С другите – след ареста. Срещал съм се и с Мирослав Найденов. Коментирали сме много неща за малкия и средния бизнес”, добави Петров.

Вчера зам. градският прокурор Божидар Джамбазов обясни, че по случая с Мирослав Найденов са използвани СРС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!