Това ли е "Крайслерът" за подслушвания?

Последна промяна на 29 март 2013 в 12:17 7468 26

Автомобилът за подслушване. Снимка:
Автомобилът за подслушване. Снимка: "Дневник"

Сайтът "Дневник" публикува снимки на автомобил, който отговаря на описания от Сергей Станишев автомобил за подслушване.

Вчера лидерът на БСП внесе сигнал в прокуратурата, в който се твърди, че политици, общественици, президентите Първанов и Плевнелиев и бизнесмени са подслушвани нерегламентирано, като за целта МВР използвал оборудван с техника автомобил. 

Читател на "Дневник" е изпратил снимки, които е направил в петък сутринта в центъра на София. Колата - сив ван "Крайслер Вояджър", е бил паркиран тази сутрин на ул. "Шейново" в отсечката между "Кракра" и "Сан Стефано".

От снимките ясно се виждат шест антени на тавана на колата. 

В близост се намира сградата на "Алфа финанс холдинг" (в нея е офисът на Иво Прокопиев - той беше сред подслушваните имена, споменати в сигнала. Прокопиев е издател на "Дневник" и "Капитал"), Българската национална телевизия, посолството на Турция и различни заведения и офиси в жилищни сгради, уточнява "Дневник".

Проверка на репортер на OFFNews на място показа, че автомобилът го няма на посоченото място. Съдържател на кафене в близост до мястото обаче потвърди, че е виждал такава кола в района. Той обясни, че и други хора вече са го питали за колата, но тази сутрин той не я бил видял. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2013 в 12:52

След като и прокуратурата доказа, че сигналите на Станишев са достоверни, ми става ясно, че живеем в 1984 и тя е още по-страшна от Оруеловата. Цв.Цв дебне и лъже! ДОЛУ ГЕРБ!

31.03 2013 в 09:14

Ex, само на балъци ни правите с антените на този а-л. Или правите реклама на човека. От МВР не са будали, ей. За специален а-л за подслушване не се слагат антени на покрива АЧИК АЧИК, не се слага и плакат с надпис “за подслушване”. Антените се крият с надстройка над покрива, да не се виждат, пък върху а-ла се слага надпис “Банички и солетки” и т.н., СТИГА СТЕ ПЪЛНИЛИ САЙТОВЕТЕ С ЛЪЖИ

31.03 2013 в 01:27

Прочетено в жабарския вестник:
Ние също получихме документ, който разкрива ужасяващи неща за подслушвания, следене и събиране на компромати за политици, бизнесмени и журналисти.
Много се колебахме, дали да огласяваме този факт, но гражданският ни дълг изисква да го направим. Съзнаваме обаче, че след грандиозния скандал, който предизвикаха от БСП с техния сигнал, всичко друго е някак семпло и третостепенно. Дето се вика, още кампанията не е започнала и те вече стъпиха на Еверест. Превзеха го като едно нищо, като един Бузлуджа го превзеха.
Но да се върнем към супер секретниата информация, която получихме на редакционния електронен адрес. Проверка на топ компютърджии показа, че подателят е някъде в горите на Амазонка. Оттам, чрез сателит и спътникова връзка са били засечени ченгета от ДОТИ, БОПИ, КОПРС, ДАНЦ и НФР, които надничали в задния двор на лидери на партии и някои редакции. Слава богу, пише в депешата, били с противогази. Слава богу, наистина.
Други ченгета от същия престъпен център, маскирани като хлебарки, пропълзяли в спалните на водещи партийни лидери, откъдето събрали всякакви телесни секрети и косми, които са пратени в Маями, Калифорния, САЩ на лейтенант Хорейшио за анализ. В документа се казва още, че в спалните са филмирани тягостни сцени, сексуално безразличие и полови извращения, пред които Камасутра било детска игра на доктори. Засега видео от тези сюжети не ни е изпратено, но очакваме и това да стане. Ще ви уведомим своевременно.
Цитираният в писмото Център за управление на системата КА Глонас-М №756 (7-ма работна точка) от състава на орбиталната групировка ГЛОНАСС (наистина има такъв, без майтап), е подавал ритмично абсолютно секретни, но автентични данни за придвижването на нелегални ГДБОП-и на територията на България, но никой не обърнал внимание, защото всички били заети с обсъждане на сценарии как да превърнат протестиращите в понита и да ги яхнат. Накрая все пак открили някъде в безкрая нашия адрес и решили да експерементират, като ни изпратят важната информация. Благодарим за доверието, както се казва.
Вероятно, за да проверят нашата надеждност, от Центъра в Амазонската джунгла ни изпратиха и част от стихотворение. Питат кой е авторът на поетичните слова и дали не ги е изпял под формата на естрадна песен много години.
По-старите в екипа веднага се сетихме кой е, макар текстът да ни се стори леко променен. По-младите пък ни гледаха доста изпитателно. Не знам защо.
Ето текста, кажете си и вие мнението, да видим.

Аз чакам, чакам вече час в ръката с тоз скандал,
от чантичка, която бях ти дал.
Ти може би не си у вас, не знаеш че съм тук,
а може би си някъде със друг.

Аз върша смело своя дълг - партийният живот
и дълго пазих листа скъп, скрит във моя джоб.
А може би забравила си важния скандал
от наш агент, за който бях ти пял.

Ля-ля-ля-ля...

Ех Емо, ех Димитров... лесно ти е на теб, някъде там, където минава Глонас-М №756, но питаш ли ни нас? Нейсе, да не се оплакваме.
Знам, че всичко това ви звучи абсурдно, но е самата истина. Чудите се какво ще правим? Чного ясно: отиваме при главния прокурор. Ще настояваме лично да разпореди проверка. Да звънне също на Хорейшио, нищо, че не му е на ниво, да провери докъде са стигнали микроскопските и химическите анализи на спермите, кичурите и пр. веществени доказателства. Питате за какво са ни тези доказателства и ДНК-анализите? Не знам, не знам, но е хубаво да разполагаме с тях. Човек не знае какво ще му дойде до главата. Вържи попа да е мирно селото...
Едно стажантче от нашите предложи сигналите, освен при г-н Цацаров, да бъдат носени и в MБАЛНП „Св. Наум” в столицата. Бедно момче, нали? Чистачката пък, чула недочула и тя взе думата: да сме изпратили снимки на основните партийни активисти до специализираните заведения в Ловеч и Карлуково, за да отпаднели някои неизвестни около списъка с избягали пациенти. Луда жена ви казвам, ама е от малцинствата, гледа да интегрира, затова сме по-снизходителни. Как да й обясниш, че първо тия активисти трябва да бъдат прибрани в Ловеч и Карлуково и чак тогава да е възможна версията за самоотлъчка. Но чистачката логика не е учила, нито е завършила милиционерското училище в Пазарджик. Тя ако го беше завършила сега да е е-хее, ама не е. Но да не се отплесвам.
Много компромат, много секрети! Не знам дали няма да е изгодно да се създаде едно ново министерство – Министерство на информацията, тайните, а също и на компроматите - МИТАК. Ако някоя редакция или партийна централа случайно останат незахранени с папки и записи, моментално да се реагира. Тия медии трябва да се пълнят, бе, хората да четат. Няма да ни излезе скъпо, защто може да се използват европейски пари от тези за изостанали селски райони. То и без това министерство ще се напълни с гащници. Не искам да обидя никого, но такава е практиката, сами знаете.
Нямаш компрпомат? Ето ти компромат. Компромат даден – компромат приет. Всичко по устав. Вече използваните сигнали и компромати пък ще се събират и ще се раздават на бедните да си палят печките с тях. Енергийни икономии, един вид. И социална политика, разбира се.
Е, стига толкова за днес. Подателят от Амазонка обещава да ни изпрати още секретни материали. И порно щяло да има. Ама истинско и без садо мазо като това на социолозите. Абе, тия верно надминаха фон Мазох...
Девизът оттук до 12 май, а може и след това, е: Другарю, ти написа ли компромат?!
Не се отпускайте и бъдете нащрек.

П.П. Не знам защо се правим на изненадани от ченгесарщината в политиката. Ами какво друго да измислят екипите на централите? Ето ви нещо за домашно. Британската МИ 5 е организация, създадена през 1909 г. и е подобна на нашето контраразузнаване или най-общо казано на ДАНС. С някои дребни, но съществени разлики.

В Кодекса на МИ 5 е записано:
За постигане на нашите цели ръководството се придържа към следното:

- Законност
- Честност
- Обективност
- Чувство за мярка при изпълнение на задълженията, а също и
- Уважение един към друг и към тези, с които си сътрудничим.

Не знам дали се нуждае от коментар...
Освен това всеки, който има желание, може да влезе в сайта на МИ 5 и да прочете, какви са формите на контрол, в това число и граждански, на службата. Между тях на призово място е поставен „Законът за защита правата на човека”.
И още нещо: В МИ 5 работят около 3000 служителя (по данни в официалния сайт на службата) при население на Обединеното кралство от 59,5 млн души. В ДАНС работят също около 3000 души при 7,3 млн българи. В задачата се пита: ако бяхме колкото британците 23 000 дансаджии ли щяхме да храним?

30.03 2013 в 20:31

Не не е той.

30.03 2013 в 14:54

Ти за кой Иво Прокопиев говориш? За оня червенобузко с дебилен поглед, на който от пет км му личи, че пере парите на ДС-мафията? За Прокопиев, комуто Костов подари Каолин, за Прокопиев, който отрови Меричлери, за Прокопиев, който изкуствено чрез монополното си положение на производител на варовик вдигна цените на тока? За Прокопиев, който завлече фирми с милиони кредити и забягна в Сингапур? За ДС-олигарха Прокопиев ли говориш? Е, щом това жалко подобие на човек е твой идеал, то какво ми остава да си мисля за теб? Старата поговорка гласи: "Кажи ми кои са ти приятели, за да ти кажа кой си ти!"
Ако хора като Прокопиев са ти приятели, то ти си едно Нищо!

30.03 2013 в 13:56

Аз лично, а и доста други хора тук, се надяваме и оттук да те баннат скоро (ако банваха), защото не виждам защо трябва да се подвизаваш да обираш негативния, НАРОДЕН вот?!?
============================
Ха така! Забранявай! Баннвай! Излей си подлата диктаторска душица! Дано ти олекне! А на читателя(не на теб! - ти си клиничен случай на болшевизъм) ще припомня мисълта на великия хуманист Волтер "Дори и да ненавиждам твоето мнение, аз ще се боря за правото ти да го отстояваш, защото утре може да се окаже, че правия си бил ти"

30.03 2013 в 13:17

Не е нормално президентшата Юлияна Плевнелиева да работи ЗА масмедия! Особено за ДС-парцал като Дневник! Ако президентът иска да представлява всички българи безпристрастно, следва да озапти партийните мераци на вироглавата си жена. Ако ли не, го чака импийчмънт! Рано или късно!
Арх. Че, тролЧе мило, благодаря за съчувствието! Но то не ми е нужно! Този който се смее последен, най добре се смее! Сега съотношението е 30% за ГЕРБ и едва 16 за БСП. Но на 12 май, когато "гъбарите" осъзнаят, че е време разделно и че трябва да се гласува добре, за да се живее добре, съотношението вече ще е 40% за ГЕРБ срещу 10 за червените чугуни. Тогава и да плачеш, никой няма да те съжали. А сега се смей...

30.03 2013 в 12:40

Aхахха... Има ли нещо по-смешно от вбесен АналЛизатор?? ;)

Думите "Иво Прокопиев" се изродиха последните седмици и значат едно-единствено нещо за човека, който ги напише:"Аз съм платен писач!"...

Някаква причина да го споменш точно този кадър от всички бивши, настоящи и бъдещи КРАДЦИ в любимата ни татковина?? Няма, драги!

Аз лично, а и доста други хора тук, се надяваме и оттук да те баннат скоро (ако банваха), защото не виждам защо трябва да се подвизаваш да обираш негативния, НАРОДЕН вот?!?

ОФФ-ТОПИК: Нещо системата за гласуване се е прецакала в този сайт ми се струва...

30.03 2013 в 09:06

само един лаик може да твърди , че в един лек автомобил могат да се качи техника за подобно подслушване :) или журналист незапознат технически... Иначе да- подслушват ни и се пазят записи поне няколко години в архив

29.03 2013 в 23:15

Сайтът на Дневник деградира до мръсен червен парцал! За пореден път изтриха мои коментари и ми отнеха конституционното право на мнение. Под профила, който съм създал в сайта им, в момента стои следния текст: “Вашите права за коментиране са отнети до 05 апр 2013 от модераторите, поради нарушение на правилата на форумите на Икономедиа - обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности.”
Един от последните мои коментари беше по повод на жалката манипулация на Дневник, според която техен репортер уж бил открил колата, от която агенти на МВР по заповед на Цв. Цветанов следели и подслушвали. Статията им беше озаглавена “Къде е тази сутрин автомобилът за подслушване?”, а аз просто вкоментара си допълних “В нечии болни мозъци!” Впоследствие се оказа, че “онази” кола си има собственик, който просто обичал повече антени и повече радиостанции. Въпрос на личен избор! По този повод аз написах коментар, че на журналистите от Дневник дори и марсоход с антенки и марсианци ще им се привиди, стига “майсторът на Као-Лин така да им нареди от Сингапур”. Явно на Дневник не им хареса, че ги уличавам в поръчана лъжа! Особено ако лъжата е поръчана от собственика им – Иво Прокопиев, член на ДС-фамилията Прокопиеви, съмнителен приватизатор на Каолин и забягнал в Сингапур заради огромни левови кредити.
Не знам кое дава основание на Икономедия за такова арогантно отношение към читателите си? Дано не е приятелството между Галя Прокопиева и Юлияна Плевнелиева, както и факта, че последната започна работа в Икономедия! Но знам със сигурност, че много форумци, критикуващи с аргументи пагубната за България роля на БСП и структурите на бившите ДС служители, често са подлагани на същата позорна цензура. Така е например с форумците Югозомби, ironhorse, Росен и много други. А в същото време платени партийни клакьори, истерясващи от лъжи, непристойни епитети и цинизми, необезпокоявано превръщат форума на Дневник във воняща информационна клоака – естествено по повод на тенденциозни, изопачаващи и стигащи до комични лъжи статии в Дневник. Човек остава с впечатление, че тези тролове едва ли не с настървение са чакали подобна статия. Не, жалката истина е, че те всъщност предварително са режисирани да клакьорстват.
Някой би казал: Като не ти харесва, не чети Дневник! Да, ама не! Защото както тази, така и всяка масмедия формира обществено мнение. Мнение, въз основа на което ще се избират политически лидери. Политически лидери, които ще управляват и мен! Ето защо е необходим Закон за масмедиите! За арогантната политическа лъжа и тенденциозните изопачения следва да се носи отговорност. За лишаването от правото на мнение – също!
Най-долу на уеб-страницата на вестника пише: “Дневник спазва етичния кодекс на българските медии” Това е лъжа!!!