Това ли е "Крайслерът" за подслушвания?

Юлиан Христов 29 март 2013 в 12:17 8596 26

Автомобилът за подслушване. Снимка:
Автомобилът за подслушване. Снимка: "Дневник"

Сайтът "Дневник" публикува снимки на автомобил, който отговаря на описания от Сергей Станишев автомобил за подслушване.

Вчера лидерът на БСП внесе сигнал в прокуратурата, в който се твърди, че политици, общественици, президентите Първанов и Плевнелиев и бизнесмени са подслушвани нерегламентирано, като за целта МВР използвал оборудван с техника автомобил. 

Читател на "Дневник" е изпратил снимки, които е направил в петък сутринта в центъра на София. Колата - сив ван "Крайслер Вояджър", е бил паркиран тази сутрин на ул. "Шейново" в отсечката между "Кракра" и "Сан Стефано".

От снимките ясно се виждат шест антени на тавана на колата. 

В близост се намира сградата на "Алфа финанс холдинг" (в нея е офисът на Иво Прокопиев - той беше сред подслушваните имена, споменати в сигнала. Прокопиев е издател на "Дневник" и "Капитал"), Българската национална телевизия, посолството на Турция и различни заведения и офиси в жилищни сгради, уточнява "Дневник".

Проверка на репортер на OFFNews на място показа, че автомобилът го няма на посоченото място. Съдържател на кафене в близост до мястото обаче потвърди, че е виждал такава кола в района. Той обясни, че и други хора вече са го питали за колата, но тази сутрин той не я бил видял. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!