8 служебни адвокати отложиха делото за имуществото на братя Галеви

06 февруари 2013 в 12:10 2051 0

Братя Галеви
Братя Галеви

Кюстендилският окръжен съд отложи делото за конфискация на имущество, заведено срещу Пламен Галев и Ангел Христов (братя Галеви) и съпругите им, съобщи БТА.

Причина за отлагането стана настояването на осемте служебни защитници на Галеви за по-дълъг срок за запознаване с исковата молба и отлагане с 2 месеца на срока за отговор по нея. Съдът уважи искането им. Така следващото заседание бе насрочено за 29 май.

На заседанието днес присъстваха представители на комисията за конфискация. Единственият явил се ответник бе представител на едно от трите офшорни дружества, в което братя Галеви са управители - адвокат Капка Гергинова, представител на "Макса лимитид".

Искът на комисията е за над 4 млн. лв. В списъка за конфискация попадат девет луксозни автомобила, дялове от действащи фирми, недвижими имоти в село Ресилово, общ. Сапарева баня, и над 800 000 лв. в банкови сметки.

 Един от защитниците на Пламен Галев, адвокат Анани Константинов, посочи, че искането за отлагане на делото от страна на защитниците е и заради неизтеклия процесуален месечен срок от връчването на мотивираното искане, по което защитата трябва да отговори и да вземе становище.

 "Тъй като материалът е обемен, поискахме удължаване на срока с два месеца. Самата комисия при изготвяне на мотивираното искане си е удължила срока с три месеца. По такъв начин ставаме равнопоставени с техните възможности, за да можем да дадем мотивиран отговор на техните претенции", заяви адвокатът.

 Исковата молба по делото е 880 страници плюс девет тома доказателства.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха обявени за общодържавно издирване на 9 май 2012 г. Двамата мъже са в неизвестност откакто съдът им присъди по 4 (за Ангел Христов) и 5 години (за Пламен Галев) затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!