Quantcast

71-ви протест: Идат дни на гнева

Последна промяна на 23 август 2013 в 19:56 4542 33

"Идват дни на гнева" - това пишеше на един плакатите, които протестиращите носеха на поредната демонстрация срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Около триста протестиращи блокираха движението на площад "Независимост", а след това с отправиха към парламента. По пътя те скандираха "Мафия", "Оставка" и  "Избори". Протестът започна около 19.45 ч. и завърши малко преди 21.00 ч. без инциденти.

Трябва да се отбележи поредната благотворителна процедура на протестиращите - този път в подкрепа на унищожения магазин "Круша" на бул. "Цар Освободител". Както е известно, малкото магазинче срещу Руската църква пострада при взрива в китайския ресторант, който се намира над него. То спечели симпатиите на протестиращите с отстъпките, които им даваше още от първите шествия срещу кабинета. 

Хронология на събитията:

21.00 ч. - София - може да се каже, че днешният протест завърши

20.44 ч. - София - по-голямата част от протестиращите започват да се разотиват

Снимка: Симона Костадинова Снимка: Симона Костадинова

20.40 ч. - София - около паметника на Цар Освободител са се събрали доста хора, които пеят хита от началото на 90-те "Аз не съм комунист", под акомпанимента на една от протестиращите дами, която свири на пиано

20.35 ч. - София - хората скандират "Мафия" и "Оставка"

Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов

20.30 ч. - София - шествието вече е на площада пред парламента.

20.25 ч. - София - протестът наближава Народното събрание. Хората скандират "Оставка"

Пострадалият магазин в момента. Снимка: Симона Костадинова Пострадалият магазин в момента. Снимка: Симона Костадинова

 

Снимка: Константин Павлов

20.20 ч. - София - шествието преминава "Раковска"

20.10 ч. - София - шествието тръгва към парламента. Пред Руската църква се събират пари в помощ на жената, чиито магазин бе унищожен от взрива в отсрещния китайски ресторант. Магазин "Круша" стана известен с това, че даваше отстъпка на протестиращите.

Снимка: Константин Павлов

 

20.00 ч. - София - демонстрантите вече са около 300 души. Двама от протестиращите са седнали на земята и в знак на протест играят с детски играчки, а до тях е издигнат плакат, на който пише: „Защото ни писна да ни правят на маймуни”. Около тях се е събрала и традиционната група от с тъпаните. Двама протестиращи са издигнали голям плакат, на който пише „Идваме, много сме, силни сме! Гражданинът казва „Оставка”.

19.45 ч. - София - протестиращите се събират на площада пред Министерски съвет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2013 в 22:03

Е, щом цената да се занимавате с политически труп като боко е да го лапнете на Местан - suit yourself...

24.08 2013 в 19:21

еми докато тия двамата заедно със серГей напъват групово тиквоча сичко е тип топ значи и от тях има някаква полза и протестърите да не им пречат щото това си вътрешна работа на комунделите

24.08 2013 в 18:40

Ти , например, по какво позна, че работи ? Ако е по тена на управляващите, трябва да те светна, че не идва от работа на полето... Ако си някой от новоназначените, трябва да призная, че имаш право - работата по " чистката " и нелепите назначения кипи с пълна сила. Дори " заслужената " ИМ почивка не можа да попречи. Циркаджийска власт ! Циркаджийска държава ! Ако всичко не беше толкова трагично, може би щеше да бъде смешно ! Поводи за смях, все пак, има колкото искаш - КОНТРАПРОТЕСТИТЕ, НАЗНАЧЕНИЯТА, " РАБОТАТА " на правителството и парламента... Повод за радост също има - държавата България, а с нея и българите, безвъзвратно, безвъзмездно и завинаги си отива, за радост, поради липса на обект и субекти за управлвние ще си отидат и нашето '' прекрасно и работещо " правителство и нашите " прекрасни и отрудени " управляващи !

24.08 2013 в 17:13

хаха боби турбото - елате ми повече. ама да не плачкаш после мишуенце миуо?

24.08 2013 в 17:13

балкански, ти как успя да преживееш сидеровото фелацио на местан? аз просто ти се чудя.

24.08 2013 в 17:12

хахаха набира височина... хахах ти верно си смешен.

24.08 2013 в 17:11

О, колко интересно. Ти ли ще ги доставяш? Щото е така да дойда, сигурен съм, че ще имаш по особено отношение към мен. Все пак редовно ти набивам канчето.

24.08 2013 в 03:51

Дрисък! Ти нямаш сила да пръднеш, а 50 кг чук ще вдигаш??? Тъпанар си и такъв ще бъдеш! И във форума и в боя!

24.08 2013 в 03:49

С такива отрепки е безмислено да се спори. При тях всичко се свежда до насилие. Вербално насилие с обиди и цинизми във форума, юмручно насилие на улицата(ГЛАВНО СРЕЩУ БЕЗЗАЩИТНИ!)... Явно са били възпитавани с насилие, като животните... Цивилизованият разговор става безпредметен. Човек рискува да падне до тяхното примитивно ниво във форума. Но в решаваща ситуация, когато няма друг изход, на простака-насилник трябва да му се строши тиквата! Такъв е живота - или той тебе или ти него! В безправови държави като България... Където съдебната система гали престъпниците, а правителството ги използва срещу демонстрантите.

24.08 2013 в 03:33

Долно животно! Ако си на ръка разстояние от мен такива тлъсти шамари ще изядеш, че после цял месец ще те боли главата!
И когато екота на шамарите ми отмине може и да проумееш:
НАСИЛИЕТО РАЖДА НАСИЛИЕ!!!