71-ви протест: Идат дни на гнева

OFFNews 23 август 2013 в 19:56 5079 33

"Идват дни на гнева" - това пишеше на един плакатите, които протестиращите носеха на поредната демонстрация срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Около триста протестиращи блокираха движението на площад "Независимост", а след това с отправиха към парламента. По пътя те скандираха "Мафия", "Оставка" и  "Избори". Протестът започна около 19.45 ч. и завърши малко преди 21.00 ч. без инциденти.

Трябва да се отбележи поредната благотворителна процедура на протестиращите - този път в подкрепа на унищожения магазин "Круша" на бул. "Цар Освободител". Както е известно, малкото магазинче срещу Руската църква пострада при взрива в китайския ресторант, който се намира над него. То спечели симпатиите на протестиращите с отстъпките, които им даваше още от първите шествия срещу кабинета. 

Хронология на събитията:

21.00 ч. - София - може да се каже, че днешният протест завърши

20.44 ч. - София - по-голямата част от протестиращите започват да се разотиват

Снимка: Симона Костадинова Снимка: Симона Костадинова

20.40 ч. - София - около паметника на Цар Освободител са се събрали доста хора, които пеят хита от началото на 90-те "Аз не съм комунист", под акомпанимента на една от протестиращите дами, която свири на пиано

20.35 ч. - София - хората скандират "Мафия" и "Оставка"

Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов

20.30 ч. - София - шествието вече е на площада пред парламента.

20.25 ч. - София - протестът наближава Народното събрание. Хората скандират "Оставка"

Пострадалият магазин в момента. Снимка: Симона Костадинова Пострадалият магазин в момента. Снимка: Симона Костадинова

 

Снимка: Константин Павлов

20.20 ч. - София - шествието преминава "Раковска"

20.10 ч. - София - шествието тръгва към парламента. Пред Руската църква се събират пари в помощ на жената, чиито магазин бе унищожен от взрива в отсрещния китайски ресторант. Магазин "Круша" стана известен с това, че даваше отстъпка на протестиращите.

Снимка: Константин Павлов

 

20.00 ч. - София - демонстрантите вече са около 300 души. Двама от протестиращите са седнали на земята и в знак на протест играят с детски играчки, а до тях е издигнат плакат, на който пише: „Защото ни писна да ни правят на маймуни”. Около тях се е събрала и традиционната група от с тъпаните. Двама протестиращи са издигнали голям плакат, на който пише „Идваме, много сме, силни сме! Гражданинът казва „Оставка”.

19.45 ч. - София - протестиращите се събират на площада пред Министерски съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!