7 трамвая с нов маршрут заради ремонт

Нели Чолашка 24 август 2013 в 09:56 5965 0

Трамвай
Трамвай

От днес - 24 август, до 1 септември ще бъде спряно движението на седем трамвая в част от централните булеварди на столицата, напомниха от Столичната община.

Причината е ремонт на кръстовката на бул. "Христо Ботев" и ул. "Пиротска" и на трамвайна стрелка от съоръженията на пл. "Възраждане", които са подменяни за последен път преди 10 години.

Ремонтът ще засегне маршрутите на линии с номера 1, 3, 4, 6, 7, 20 и 22.

Трамваите по линия 1 ще се движат от ж.к. "Иван Вазов" до пл. "Македония" и оттам по ул. "Алабин" до Съдебната палата - двупосочно.

Трамваите по линия 3 ще се движат от кв. "Орландовци" до бул. "Кн. Мария Луиза" и оттам до надлез "Надежда", ул. "Скопие", бул. "К. Величков" и от ул. "Цар Симеон" до "Захарна фабрика" - двупосочно.

По линия 6 трамваите от ж.к. "Лозенец" ще се движат по маршрута си до пл. "Възраждане", а оттам - по бул. "Ал. Стамболийски", бул. "К. Величков", ул. "Скопие" и по маршрута си - двупосочно.

Трамваите по линия 7 ще се движат от ж.к. "Борово" по маршрута си до пл. "Възраждане", бул. "Ал. Стамболийски", бул. "К. Величков", ул. "Скопие" и по маршрута си - двупосочно.

Маршрутите линии 20 и 22 се скъсяват до Младежкия театър, а за времето от 24 август до 1 септември се закрива маршрутът на линия номер 4.

За периода на ремонта ще бъдат увеличени мотриси по линиите с номера 5 и 18.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови