Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спират трамваите по централни булеварди

Нели Чолашка 22 август 2013 в 14:42 3883 0

Карта на ремонтите. Снимка: Столична община
Карта на ремонтите. Снимка: Столична община

От 24 август до 1 септември ще бъде спряно движението на трамваи в част от централните булеварди заради ремонт, съобщиха от Столичната община.

Ремонтирани ще бъдат кръстовката на бул. „Христо Ботев” и ул. „Пиротска” и трамвайна стрелка от съоръженията на пл. „Възраждане”.

Последният ремонт на тези съоръжения е правен преди повече от 10 години и те се нуждаят от рехабилитация, обясниха от кметството.

Ремонтът ще засегне част от маршрутите на трамвайни линии с номера 1, 3, 4, 6, 7, 20 и 22.

Трамвай № 1 ще се движи от кв. „Иван Вазов” до пл. „Македония”  и оттам по ул. „Алабин” до Съдебната палата – двупосочно. Трамваите по линия 3  ще се движат от кв. „Орландовци” до бул. „Кн. Мария Луиза” и оттам до надлез „Надежда”, ул. „Скопие”, бул. „К. Величков” и от ул. „Цар Симеон” до „Захарна фабрика” – двупосочно.

Трамваите № 6 от  - кв. „Лозенец”, по маршрута си до пл. „Възраждане”, а оттам – по бул. „Ал. Стамболийски”, бул. „К. Величков”, ул. „Скопие” и по маршрута си – двупосочно.

Трамваите по линия 7 ще се движат от квартал „Борово” по маршрута си до пл. „Възраждане”, бул. „Ал. Стамболийски”, бул. „Константин Величков”,  ул. „Скопие” и по маршрута си – двупосочно.

Маршрутите  на трамваите по линии 20 и 22 се скъсяват до Младежкия театър, а за времето от 24 август до 1 септември се закрива линия № 4.

С увеличен брой на обслужващите мотриси ще са линиите с номера 5 и 18.

По време на ремонтните дейности без транспортно обслужване ще останат участъците от бул. „Христо Ботев” – от пл. „Възраждане” до бул. „Сливница” и ул. „Пиротска”, предупреждават от общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!