600 служители на "Винпром" и "Кока-Кола" в Търговище остават без работа

Последна промяна на 16 юли 2012 в 17:37 3282 1

600 служители на
600 служители на "Винпром" и "Кока-Кола" в Търговище остават без работа. Снимка: БГНЕС

Два големи завода в Търговище затварят врати – на „Кока-Кола“ и на местния винпром. Заради това без работа ще останат повече от 600 души. 

„ЛВК Винпром“ прекрати своята дейност още на 3 юли заради отнето разрешително. Проблемите с лиценза се дължат на системни нарушения, съобщават от агенция „Митници“.

Извършена е и инвентаризация. След обжалване в съда, ръководството на завода печели делото на 12 юли. То ще бъде в сила, докато се разгледа делото по лиценза. 

Заводът за безалкохолни напитки пък спира дейността си през есента. Причината според компанията е консолидирането на инфраструктурата, което ще подобри ефективността. Като друга причина те посочват спада на пазара на безалкохолните напитки у нас през последните няколко години. 

Компанията ще прехвърли производството си от Търговище в Костинброд. Това според тях ще довоеде до намаляване на разходите.

От ръководството обясняват, че заради промените ще бъдат открити 30 постоянни и повече от 30 сезонни работни места.

Служителите, които ще загубят работата си, пък щели да получат по-високо от предвиденото в закона обезщетение, казават те.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2012 в 08:27

Няма да се пУашат, безработицата била паднала с 0.23% (или нещо такова, започващо с 0, ) Така поне са отчели от агенцията по заетоста :) статистика-стъкмистика.