30 нощуват в автобус, снегът го скрил от спасителите

20 декември 2012 в 10:33 3161 1

СНИМКА: БГНЕС
СНИМКА: БГНЕС

30 души са прекарали нощта в закъсал заради снега автобус в района на Айтос, съобщи областният управител на Бургас Константин Гребенаров.

 Автобусът аварирал късно в сряда, но заради виелиците е било трудно да бъде открит. Тази сутрин превозното средство е било намерено напълно затрупанo от навяванията.

Екипите на Гражданска защита са извели хората от автобуса, които са в добро състояние.

Кметът на Айтос съобщи и за закъсало с автомобила си семейство с 4-месечно бебе. Родителите тръгнали на път, защото на бебето му предстояла ваксинация, но колата им заседнала в рпеспите. За по-малко от половин час дошла аварийна група и детето вече е у дома си.Със заповед на кмета Васил Едрев четвъртък е обявен за неучебен ден на училищата на територията на община Айтос.

Също в Бургаско късно в сряда две родилки от сунгурларското село Чубра и село Гълъбец, община Поморие, са били извозени до Бургаската многопрофилна болница от екипи на Гражданска защита. Двете жени са добро състояние.

Междувременно ТИР-ове направиха километрични опашки край Русе и Бяла заради виелицата, като престояха на паркингите и пътните платна повече от 12 часа, предаде  БГНЕС. В капана на зимата попаднаха и пътнически автобуси, включително и по международните линии Букурещ - Истанбул.

Малко след 8.00 часа тази сутрин започна пропускането им, но в направленията Русе-Разград и Русе-Силистра движението продължава да е затруднено. Републиканската пътна мрежа до границите на Русенска област е почистена, но Разградско и Силистренско са затворени за автомобили и на практика русенци не могат да стигнат дотам. По предложение на областния управител Стефко Бурджиев е затворен участъкът Обретеник - Ценово, тъй като в района са закъсали 5 ТИР-а.

На ГКПП–Свищов от снощи фериботната линия Свищов-Зимнич е преустановила дейността си за неопределено време поради силен снеговалеж и вятър. Непроходими са пътищата към граничните пунктове Дуранкулак и Кардам, има силен снеговалеж и навявания. На ГКПП–Видин, ГКПП–Оряхово и ГКПП–Никопол фериботните линии работят нормално.

Още за обстановката в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!