Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

3-месечно бебе почина след имунизация в Благоевград

26 юни 2013 в 20:35 3819 1

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

Бебе почина след имунизация в Благоевград. 3-месеченото момченце е издъхнало към 11 часа в реанимацията на болницата, съобщава БГНЕС.

Майката на детето го завела при личния лекар в жк "Струмско" за имунизация. При убождането с иглата обаче състоянието на детето рязко се влошило. Лекарката реагирала със сърдечен масаж и дишане „уста в уста“, извикан е и екип от Спешен център, а детето е било транспортирано до реанимацията на местната болница. Въпреки бързата намеса на специалистите след няколко минути бебето издъхнало.

Пред местен сайт, лекарката обяснила, че на 22 май бебето е било инжектирано за друга имунизация, но тогава не е имало проблеми. Момченцето е имало вродено сърдечно заболяване.

„Синът ни Николай се роди на 2 март. Имаше тумор на перикарда на сърцето, оперираха го в Трета градска болница в София. Изрязаха част от образуванието, което според медиците било доброкачествено. Шефът на Детска кардиология ни увери, че с лекарства за 3-4 години туморът ще се стопи“, сподели опечаленият баща на детето пред вестник „Струма“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews