2000 на Поход на независимостта (Снимки)

Последна промяна на 22 септември 2012 в 15:17 5077 3

Снимка: Сергей Антонов

Около 2000 души взеха участие в своеобразен Поход на независимостта в центъра на София днес.

Протестът, който започна пред Съдебната палата в 13 ч. и завърши пред Министерски съвет, беше възпротивяване срещу няколко основни проблема в държавата - високите цени на горивата, на електроенергията и живота като цяло, както и срещу новите правила за паркиране в Центъра и толерантността на правителството към монополисти, основно сред енергийни дружества.

Нетипичното за днешния протест, подсилен от датата (22 септември - Денят на независимостта на България) и хубавото време, е, че огромна част от присъстващите бяха от провинцията. Хората от по-малките от София градове също решиха да изявят недоволството, което досега беше демонстрирано основно от столичани.

Полицията също беше в доста голямо количество, но функцията й беше по-скоро символична, защото освен обвиненията към премиера Бойко Борисов в диктатура, протестиращите не правеха нищо особено.

Шествието беше организирано през Фейсбук и вероятно няма да е последното, но е от по-успешните в последните месеци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2012 в 13:06

Интересно що пропускате другия протест на ГОРД пък имате техни снимки(или обединявате двата протеста в един). Честно казано от статията оставам объркан. В крайна сметка кои са протестиращите от едната и от другата страна, колко са били едните, колко другите... и какво трябва да значи: "Полицията също беше в доста голямо количество, но функцията й беше по-скоро символична, зашото ... протестиращите не правеха нищо особено." Тук някаква надежда за нещо особено ли намирам. Може просто да кажете че протестите (щото те бяха два, независими един от друг) са минали без провокации.

23.09 2012 в 09:08

Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака! Защо протестното шествие и митинга се проведоха в почивен ден - събота, когато няма никаква администрация нито в Президентството, нито в Министерски съвет, нито в Народното събрание. И кой ги чу протестиращите? Само жълтите павета.

22.09 2012 в 15:41

Браво! Да видим как ще го отразят по тъпите телевизии и тоалетната хартия (вестниците).