10 скандират в защита на премиера пред парламента (обновена в 11:30)

Александра Маркарян 21 февруари 2013 в 08:54 5597 12

Народната любов в един кадър. СНИМКА: БГНЕС
Народната любов в един кадър. СНИМКА: БГНЕС

Десетина поддръжници на премиера в оставка Бойко Борисов дойдоха тази сутрин пред сградата на Народното събрание, за да подкрепят досегашното управление.

Няколко млади жени носеха гербери в знак на солидарност с управляващата партия.

Вчера, след новината за сдаването на властта, веднага започна организация на протести в защита на Борисов. По предварителна информация за днес са насрочени два такива - в 8 сутринта и в 12 на обяд.

Десетината души, стоящи встрани от централния вход на Народното събрание, започнаха и подписка в защита на Бойко Борисов, предаде репортер на OFFNews. Демонстрацията им е мирна. В същото време парламентът е обграден от жандармерия и полицейски ленти. Засега силите на реда надвишават броя на протестиращите. Над 10 коли на жандармерията и полицията са разположени на жълтите павета край парламента. Няма индикации за напрежение.

Вчера агенция БГНЕС съобщи, че служители на администрацията на Министерския съвет масово получават SMS-и и имейли с инструкции да отидат на протест в защита на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Към 11:20 ч демонстрантите вече са около 200 и продължават да пристигат нови на малки групи. Тe обявиха, че са внесли в парламента подписка "Бойко, не си ходи!", в която фигурират 664 имена. Периодично ще се внася същата петиция с обновен актуален брой на подписалите я. Разрешението им за протест е го 16:30 ч днес.

"Бойко не ни плаща да сме тук. Ние сме тук, за да сме с теб", пише на един от плакатите.

Част от пристигналите пред Народното събрание са роми, някои са със светлоотразителни оранжеви жилетки, каквито носят служителите от озеленяването и чистотата.

В събота поддържниците на досегашните управляващи пак ще се съберат пред парламента, стана ясно тази сутрин. Те имат разрешение за демонстрация от 13:00 до 20:00 ч на 23 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews