Quantcast

Не се плашете, ама за 45 години и половината Хемус не е готова

Светослав Метанов Последна промяна на 04 октомври 2019 в 16:17 10213 8

Очевидно е, че премиерът Бойко Борисов вече е човек на възраст. Чукна шейсетака - време за равносметка и планирано забавяне на оборотите. Ето, вече дори и във футболния отбор на село Бистрица го пускат само за ветераните. Нормално му е вече да мисли за живота след голямата политика, когато вече няма да е Меркелът на Балканите. А което е още по-похвално - явно Борисов вече е започнал да мисли (б. ред. - иде реч за пенсионерското бъдеще). 

Днес трижди министър-председателят обяви голяма новина - кога ще освободи българската политика от харизмата си. Щяло да стане "когато "Хемус" е готова. А тя се строи изключително активно".

Ей тука стигаме до същинския когнитивен дисонанс! Казано е ясно, така и така, в конкретика. Ама пак сблъсък на нова и стара информация - да се чудиш да се радваш или да ревеш.

От една страна, ни се обяснява как въпросният аутобан ще свърже столицата с Варна в пълния си блясък още през 2023 година. Връзва се напълно с достигането на възрастта за пенсиониране на нашия дългогодишен държавен ръководител.

Какво са тука някакви си още 4 години Борисов? Все пак вече му се радваме още от началото на новото хилядолетие, 18-19 години. Обозрим срок е, ядва се! Критиците на лидера на ГЕРБ да стиснат зъби, да потраят! 

От друга страна, нашият лидер не веднъж е доказвал функционалността на обещанията на представителите на зодия Близнаци - сутринта е едно, по обяд - второ, а надвечер - пак е размислил в съвсем различна посока, отричайки първото и второто. И това е така по далеч по-важни теми от някаква си дата за Борисовото излизане в заслужен творчески отдих.

Подкрепяме Истанбулската конвенция - не подкрепяме Истанбулската конвенция, искаме в Шенген - не искаме в Шенген, безкраен списък!

До оня ден вождът ни обясняваше и че завод на Фолскваген с 5000 работни места ще градим в Кремиковци и как само той ще ни вдигне БВП-то с 10-15 процента. Сега ни обещава хюндаи, има-няма след 2-3 години.

На неговия приятел "Тайпи" сигурно му е много смешно. Има защо!

Позитивното мислене, казват, вършело чудеса. Даже от болести можело да ни отърве! Затуй да си го признаем - хубаво е да караш по гладък асфалт от София, та чак до Ябланица.

А след това?

След това е ясно, оптимистичните нагласи започват да се спихват. От километър на километър.

Добрите намерения на Борисов, който както знаем сам-самичък дава парите в държавата и строи светлото бъдеще, не трябва да се поставят под съмнение. 

Също така не трябва по никакъв начин да неглижираме и добрите намерения на другаря Тодор Живков. Както показва факсимилето по-горе. То е отпреди 45 години. 

Първата копка на аутобана е направена именно от Живков през далечната 1974 година. По негово време е изграден най-трудният участък от трасето с огромни тунели и виадукти. Въпреки това за 45 години по-малко от половината магистралата е направена. Така че, ако това темпо се запази, е ясно кога бившият бодигард на Живков ще направи последната копка на Хемус - някъде около 100-годишнината на проекта през 2074 г.   

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1100

8

опетков

10.10 2019 в 09:19

Единственият министър-председател в България, който може да каже и покаже, че е свършил някаква работа в държавата. Може да е всякакъв: тъп, страхлив, глупав, мутра и какво ли не, но е единственият. Луканов беше умен и се видя какво свърши, Костов беше умен, свърши нещо, но повечето от това 'нещо" сега ни излиза през носа. Станишев беше "умен", образован, знаеше английски и ни загроби с Белене. Орешарски беше най-умен от всички и ще го помним "вечно" с КТБ. Вярно в държавата много се краде и разхищава, но поне нещо остава. И съм убеден, че се е крало при всички и ще продължава да се краде и тогава носталгиците ще казват: " А колко хубаво беше при Бойко".

16696

7

Новак

05.10 2019 в 12:51

Много си прав - Боко е типичния българин. Има чертите, които носим всички ние - находчив тарикат, с много комплекси, но и със самочувствие, че е по-добър от другите. Затова все чакаме някой да дойде и да свърши работата, а ако нещо не се получава поне ще има кой да е виновен.
Така беше с Костов, и с Царя, така ще стане и с Боко - просто този излезе по-нагъл популист.
“Да дойдат умните” всъщност е времето когато всички проумеем и приемем, че някои са по-добри, че знаят и могат повече, че трябва да те водят хора, които са по-добри от теб. Тогава няма да има министри като Барни Ръбъла, тетка Цачева и други такива недоразумения.

16101

6

order

05.10 2019 в 09:00

Не е луд тоя дето яде баницата, луди са тея дето му я дават!!!!!!

16696

4

Новак

04.10 2019 в 22:36

Умните едва ли ще дойдат с избори - Тиквун и компания нагласяват каквито си искат резултати. Свестни хора има във всяка партия , но трябва сами да пробият слоя простотия затиснал всичко отгоре.

14751

2

Нострадамус

04.10 2019 в 18:32

Не му се връзвайте. борисоф Лъже, дори когато Лъже!

16696

1

Новак

04.10 2019 в 17:25

Абе, честно казано за страх си е! Да е жив и здрав (най-искрено му го пожелавам), но някъде по-далечко от микрофони и камери. Пък и време е по-млади и по-умни хора да поемат малко управлението. Второто някак си веднага изключва ГЕРБ от сметките.