Не съм вярвала, че ще ударим дъното така. Че ще мога да заведа децата на ресторант, но не и на училище

OFFNews 21 октомври 2021 в 08:44 24960 8

"От утре единственото място, в което няма да можете да влезете с ПСР, антигенен тест или сертификат за ваксинация, е училището и подобните му институции. Единствените граждани, които са лишени от права, са децата. Не знам как се случи така, че правилото, което целият свят спазва, а именно "Затваряме децата последни", се превърна в "Затваряме единствено децата", пише в коментар Елисавета Белобрадова по повод пълното затваряне на училищата в тъмночервените COVID общини от днес. Министърът на образованието проф. Николай Денков и на столичния кмет Йорданка Фандъкова поискаха поне най-малките ученици - от 1. до 4. клас - да получат още два дни, в които да учат присъствено, до края на седмицата, но здравният министър Стойчо Кацаров отказа.

Ето какво още пише Белобрадова, бивш депутат и водач на листата на ДБ в 25 МИР в София за парламентарния вот на 14 ноември.

"Искате бар? Две водки? Хаху-хихи? Ако не ви е студено, нямате никакъв проблем. Можете да се натрупате двеста човека един върху друг между найлоните на заведенията под печките и да си крещите един на друг, докато обменяте слюнка, зарази и каквото желаете.

Но ако сте на 7 и искате да ходите в училище с маска през цялото време - не може.

Не може дори да искам, като родител, да си платя антигенния тест. Не може, дори ако голямата ми дъщеря е ваксинирана. Не може.

Кошмарното управление на тази криза е в постоянна предизборна обстановка и ще трябва да се гласува. Кой не гласува? Децата. Омръзна ми.

Непрестанно ми казват да внимавам да не обидя някого, да не разсърдя някой избирател, да не настъпя мотиката, но децата отново са единствените в локдаун.

Да, искам оставката на министъра на здравеопазването. Да, държа отговорни хората, които подкрепят това решение, тези, които не му се противопоставят и този, който е назначил този министър.

Ваксинационните нива са катастрофални, болниците са пълни, никой не смее да затвори нищо да не би да не го изберат. Никой не смее да каже нищо да не би да разсърди някого.

Само децата нямат значение за всички тези хора, които са се съгласили да подпишат това решение. Целият екип, който го е одобрил, всеки, който не се противопоставя на това безумие.

Излезте, разходете се, направете си един антиген, после седнете да разлафите като нормални хора, каквито сте. Хапнете, ползвайте една вилица - живейте както винаги, защото в момента има само едни хора, за които животът се променя - децата.

И да напомня - хиляди деца отпадащи от учебния процес. 30 процента повишаване на депресиите, самота, липса на контакти, компютри, компютри, компютри. Няма танци, няма спорт, няма английски, шах, приятелчета в курса по роботика.

Да не говоря за самотните майки с две деца, които няма как да идат на работа. Родители, които работят далеч от дома и имат първокласник.

Никога не съм вярвала, че ще ударим дъното така. Че ще дойде ден, в който ще мога да заведа децата на ресторант, но не и на училище.

Децата са ни най-важни. Децата са ни най-важни. Децата са ни най-важни. Има ли някой в тази държава, който го вярва въобще".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

11

sawall

25.10 2021 в 13:42

В интерес на истината се повдига интересен въпрос: защо не са затворени и заведенията, и училищата?

Отговор: Заведенията трябва да са затворени, но имат силно лоби.

А защо сме я докарали пак до под кривата круша да говорим за затваряния? Ами защото не сме ваксинирани.

2415

10

Пустиняк

22.10 2021 в 14:40

Не се косете - естественият подбор ще си свърши работата. До пролетта антиваксърите ще се редуцират.

1331

8

ваксиниран

21.10 2021 в 21:45

Ваксинирайте се, овчари - не е страшно. Нали сте големи мъже, безстрашни! Снежинки.

11920

6

klimt

21.10 2021 в 17:55

По зако и презумция малолетните не могат да бъдат отговорни.И ако "кандидат депутатката" не осъзнава отговорностоте да бъде родител явно мястото и е другаде.

2210

5

fishcake1

21.10 2021 в 17:29

nijluz - Човек, всичките ти коментари са за "руски агенти" - пил ли си си хапчетата? Жената няма нищо общо с Русия.

6145

3

kokoten

21.10 2021 в 10:59

Тъпотата е до края на живота....вместо прочувствени опити за емоционален катарзис е по-добре хората да се доверят на тези които разбират от наука(в частност от епидемиология) и да не се опитват да правят неуместни(в най-лекия случай)сравнения....оставете децата на мира и се концентрирайте в издаването на собствения си зелен сертификат...най-добре е да се ваксинирате,така и децата ви ще са защитени ....

1919

2

Lindemann

21.10 2021 в 09:50

Айде и тази, известна със страхотния си прякор, се метна на вълната. Чакаме само и другарите и от ДБ да се включат.
Браво, много разумно и интелигентно поведение!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика