ГЕРБ, БСП и ''Възраждане'' са новата коалиция ''Бий''

Евгений Дайнов 28 януари 2023 в 15:53 11991 17

Евгений Дайнов

Снимка OFFNews / Сергей Антонов

Евгений Дайнов

Тези дни плаващите коалиции "Хартиена бюлетина", "Гешев" и "Газпром" мутираха в коалиция "Бий". Това се видя както в дебатите в зала по законопроекта против домашното насилие, така и по гласуването. Обобщено, посланието на изказващите се депутати от ГЕРБ, БСП и "Възраждане" бе: "Който е против побийването на жената и децата, той е джендър, трети пол или направо обратен. А това не е българско". В крайна сметка "българското" надделя. Законът не мина.

Само и само да не стане България нормална европейска страна

Всички гореизброени коалиции имат собствена основна тема. Темата на "Хартиена бюлетина" е възстановяването на изборните манипулации с цел потапянето на България отново в бандитско-феодалния "модел Борисов". Коалицията "Гешев" има за цел запазването на главния прокурор като закрилник на деятелите на "модела Борисов", както и като бухалка срещу неговите противници. Коалицията "Газпром" е насочена към възстановяването на десетилетното подчинение на волята на Кремъл. Коалицията "Бий" пък има като основна тема запазването на атмосферата на насилие в семейството и от там - в обществото.

Различните теми всъщност са обединени от една и съща цел: да не се допусне България да стане нормална европейска страна - да се подреди до останалите европейски народи, както искаше Васил Левски. Страна, в която властта се взема с манипулации на изборите, в която законът не пази, а гази слабите и в която домашното насилие е издигнато до определящ елемент на националната идентичност - такава страна няма нищо общо с Европа. Но има много общо с Путинова Русия, за подчинение на която в някаква степен работят всички тези коалиции.

Тези, които са заедно

Дотук онова, което прозира като базисна идеология, на която стъпва всичко, е подчинението на слабия на волята на силния. Коалицията "Бий" вдига летвата. Тук вече подчиняването на слабия мутира в упражняването на насилие. Силният да бие слабия - това ни се предлага като начин на живот, изразяващ "българското". Ще рече: усилието е насочено към това България окончателно да се превърне в умалено копие на Русия и да нападне, например, Северна Македония с бойния вик "там бият нашите", повтарящ бойния вик, с който Путин вкара ордите си в Украйна.

Тези коалиции имат плаващ партиен състав, но ако вземем за признак участието на дадена партия в поне две от тях, стигаме до следния списък: ГЕРБ, ДПС, БСП, "Възраждане", "Български възход". Тези дни те се събраха, за да ни съобщят, че в бъдеще ще управляват заедно. "Възраждане" засега не участва в това съобщение, но като се има предвид увеличаващото се единодействие с БСП е ясно, че ще подкрепя подобно бъдещо управление.

Физиономиите са ясни, избор има

Тук има една лоша и една добра новина. Лошата е, че ако се стигне до подобно управление, то вече няма да е просто повторение на "модела Борисов". Всички партии участнички са вече толкова радикализирани, че тутакси ще започнат да налагат принципа на прякото насилие. Вече няма, например, да ти вземат фирмата по схемата "имам човек в банката - нотариата - Агенцията по вписванията". Просто ще дойдат и ще ти вземат бизнеса, а теб ще пратят в затвора.

Добрата новина е, че най-сетне всички партии се групираха по вид. От страната на "модела Борисов" и на насилието са ГЕРБ, ДПС, БСП, "Възраждане", "Български възход". От страната на проекта "нормална европейска България" са ПП и ДБ. Въпреки активирането на спомагателни мюрета като НДСВ, ИТН и "Новата левица", избирателите имат този път истински избор. Всички маски са свалени и всички физиономии са ясни.

В подобни ситуации в миналото българите са демонстрирали мазохистична отдаденост на глупостта. Именно те гласуваха за видимо неизбежни икономически катастрофи през 1990-та и 1994-та, а после години наред даваха властта на дългогодишния член на БКП Бойко Борисов да ги "пази от комунистите". Но глупостта, колкото и мазохистична, не може да е вечна. Едва ли този път ще гласуват да бъдат обирани и бити.

Нали?

Дойче веле; заглавието е на OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

15

dolivo

28.01 2023 в 21:32

айде еврьо, откога чакаме да се пенсионираш от сайт , който не ти харесва

ходи някъде по интереси, вместо да вменяваш ум на такива безнадеждни случаи като нас

-240

13

редовно четящ

28.01 2023 в 18:46

Самата истина! А кремълските тролски л@йн@яди са смехотворни!

12182

12

sawall

28.01 2023 в 18:28

Парламентът приключи, обявиха датата на изборите и руските изтривалки налазиха изпод килима. Къде бяхте до оня ден? От дъжд на вятър. А сега, направо война в коментарите. Копейките ли потекоха?

345

11

Джендо Джедев

28.01 2023 в 18:21

Дебилчо,

А кой да дава акъл, бе, мой? Някой такъв като теб ли? Дето даже не си се научил да пишеш грамотно! Хахахахаха! Или банкянският еднокнижник? Пффффффхахахахаха! :D

1220

9

хr4

28.01 2023 в 17:47

"...избирателите имат този път истински избор..."

"...В подобни ситуации в миналото българите са демонстрирали мазохистична отдаденост на глупостта..."

"...Едва ли този път ще гласуват да бъдат обирани и бити..."

Както многократно съм писал, "това не е народ, а мърша" съставен от "80% дебили" от които "30% са функционално неграмотни" и поради това ще направи ТОЧНО това което заслужава-окончателно ще се завърне в Азия и Ориента и то гушнат с Ватушка!
Приготвил съм си пуканките. Цирка предстои!!!

345

8

Джендо Джедев

28.01 2023 в 17:42

Ордьовър,

Нещо от факти.беге няма ли да цвъкнеш? Не нарушавай традицийката си! :D