Десни избиратели да гласуват за Цачева! Как?

Огнян Минчев Последна промяна на 16 октомври 2016 в 12:38 10046 12

Усилия трябваше да бъдат направени за постигане на обща кандидатура за президент - за да се гарантира континюитет на водената външна политика и политика за сигурност и за да се спират опитите на БСП и на подобните й да променят радикално мястото на България в Европа и света, написа във фейсбук политологът Огнян Минчев.

Сега имаме конкуриращи се кандидати и неизбежен разнобой в посланията и целите им - ГЕРБ, РБ, ПФ. Да не говорим за другите пропуснати шансове за обща политика през последните две години. РБ има сериозни вътрешни проблеми, но не той е единствено отговорен за конфликтите между управляващите партньори. Опортюнизмът, липсата на политическа устойчивост и безпринципната компромисност в поведението на ръководството на ГЕРБ по редица проблеми - съдебна реформа, борба с организираната олигархична престъпност, енергийна политика и отношения с Русия - са структурни проблеми, които сериозно пречат на вземането на политически решения в коалицията.

Номинацията на г-жа Цачева за президент е ключова стъпка в по-нататъшното отдалечаване между ГЕРБ и РФ - предварително бе известно, че тази кандидатура трудно може да привлече подкрепата на традиционните десни избиратели ако се наложи за балотаж. Между ГЕРБ и РБ има твърде неохотна коалиция в продължение на две години. Това увеличава шансовете на алтернативния тандем БСП-ДПС и рисковете за нова национална катастрофа, ако последните успеят да се доберат до властта.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8027

12

akustika

02.11 2016 в 19:25

благодаря

8530

11

синя сова

17.10 2016 в 14:33

Имам грешка ,но в наименованието на фондацията-"Глобална България",която е по проекта "Tipping point"!Ето и имената-цветелина бориславова,иван кръстев,Александър Божков,Светослав Божилов !Цветелина бориславова е била координатор на фондацията "Глобална България".

8027

10

akustika

17.10 2016 в 12:31

вярно,но за коменттара на "синя сова" има изглежда грешка с името на Иво Прокопиев

8530

9

синя сова

17.10 2016 в 11:59

Извинявай,продължавам:няколко фондации-"Зайдел","Повратна точка"на цветелина бориславова и иво прокопиев и "Конрад Аденауер" ,които финансираха създаването на пп"герб",което пък беше осъществено от агента от 7-мо управление на ДС цв.цв.!Това беше най-успешният ,най-мащабният осъществен проект на ДС в България -създадоха фалшива уж дясна партия "герб" и обявиха бойко борисов за "неформален лидер"...как го измислиха само!Така излъгаха ошашавения електорат ,който преди това целокупно беше гласувал за царя-слуга на ДС!Излъгаха и ЕНП,които побързаха да приемат "герб" буквално за 1 седмица след създаването й...Другото вече нне е нужно да го обсъждаме!

8530

8

синя сова

17.10 2016 в 11:49

№6-писала съм го много пъти ,но не се притеснявам да го напиша и сега:Партия "герб" е продукт на генералите от ДС!Тези същите ,които доведоха през 2001 година кобурготски с лешоядите,за да спрат нормалното демократично развитие на България ,което беше започнало от правителството на ОДС 1997/2001 год.После нароиха още 5 или 6 партии от "ндсв"за заблуждение на десните хора и "отслабване на "дясното" в Политиката на България.През това време ДС подготви "почвата" за създаване на мощен проект за фалшива ,дясна партия...и успяхя!Първо кобургота измъкна борисов от "низините"и го произведе Глав.сек.,а генералите се съюзиха с няколко фондации

6563

4

ultra-73

16.10 2016 в 13:39

Съвършено вярна констатация, уви, на г-н Минчев! Ако Тр. Трайков не достигне до балотаж, пред десният вот алтернативата е повече от смазващо противна: една дистанционно управляема бивша партийна секретарка, един кух фатмак с полиран мозък, който ще променя геополитическата ориентация на страната и един агент Иван, който ще опита същото като предходния.......

6952

3

Мойри

16.10 2016 в 13:20

Наистина. То да беше поне сериозна, ами тя е И анти-дясна, И партийна секретарка.