OffNews.bg

Дойче банк потвърди паричните трансфери на Плевнелиев

Германската Дойче банк потвърди официално за направените от президента Росен Плевнелиев банкови трансфери през октомври 2007 година.

На официалната интернет страница на президента беше публикуван отговор от банката, в който се посочва, че на 1 октомври 2007 година от сметка на Плевнелиев в Дойче банк са преведени 460 хил. евро по друга негова сметка в Националната банка на Гърция. Писмото е изпратено на 18 октомври и е подписано от съветника по инвестициите в банката Игор Сосинов и от шефа на отдела за управление на финансите в банката Патрик Бътлър.

Серията от документи, които президентът оповести през последните дни, е в отговор на нападките за купен от него имот на Халкидики, когато Плевнелиев е бил строителен предприемач. Твърденията бяха насочени към произхода на парите и това, че те са преведени от офшорни сметки, а също и, че имотът е платен в брой.

Преди два дни беше оповестен отговорът на Райфайзен банк, където се посочва, че на 2 октомври 2007 година от сметка на Плевнелиев са преведени други 350 хил евро. по същата сметка на гръцката банка. Към документите беше прикачено и копие от сметката на Националната банка на Гърция, който удостоверява движението на тези средства. Цялото разплащане със собствениците на имота е извършено от гръцката сметка на Плевнелиев.