OffNews.bg

90 хил. лв. са отмъкнати от банковия обир във Враца

Около 90 хил. лв. са откраднатите пари при обира на инкасо автомобила във Враца от преди два дни. 

Все още обаче не е ясно каква е съдбата на парите и дали прокуратурата знае къде са. 

Говорителят на Окръжната прокуратура във Враца Камелия Трифоново обясни, че по данни на банката, липсващата сума пари е около 90 хил. лв.

Трима души се разследват за грабежа на инкасо автомобила. За единия ще бъде поискан постоянен арест, вторият е с парична гаранция, а третият, който е бивш полицай, е обявен за общодържавно издирване.

Като заподозрени за грабежа са задържани двама, единият от които е криминално проявен и за него ще бъде поискана мярка постоянен арест.

По отношение на двамата квалификацията на деянието и съответно обвинението, което е повдигнато е за престъплението грабеж на определена сума пари в големи размери, като на едно от двете лица престъплението е квалифицирано като извършено при условията на опасен рецидив. А по отношение на другото лице, което е с чисто съдебно минало и който до голяма степен е съдействал на органите на полицията и на прокуратурата, мярката за неотклонение, която е определена е парична гаранция, обясни прокурор Трифонова.

От прокуратурата не дадоха информация за размера на гаранцията, но уточниха, че има и друг заподозрян за грабежа, който е бивш полицай. Той е обявен за общодържавно издирване. По неофициална информация мъжът е врачанин, работел е като полицай в София от където е уволнен.