Мъж е в мозъчна смърт след побой от охранители, не го пуснали в дискотека

OFFNews 22 декември 2022 в 11:02 9076 0

Близките на Гален Минчев

Снимка Стопкадър: Нова ТВ

Близките на Гален Минчев: съпругата му Христина Димитрова и неговият приятел Здравко Здравков

46-годишен мъж е в мозъчна смърт след побой от охранители на дискотека в град Попово, разказаха близки на пострадалия Гален Минчев пред Нова тв. Случаят е от събота срещу неделя вечерта, като в бюлетина на Областната дирекция на МВР в Разград не се съобщава за него. 

Пострадалият мъж е надзирател в разградския следствен арест.

Здравко Здравко, който е бил с пострадалия същата вечер, разказа, че двамата решили да отидат на нощен клуб около два часа през нощта. Охранителите обаче отказали да пуснат 46-годишния Гален, твърди Здравков.

"Стана проблем, че моят приятел е с анцуг. Голям проблем стана. Мен с дънки ме пускат, а него с анцуг – не. Изкараха ни извън заведението, Гален го хвърлиха на страна. Единият от охраната ме удари с гумена палка. Казах, че Гален е полицай, за да го оставят и крещя: "Той е полицай, оставете го". Дойдоха полицаите и завариха охраната върху Гален", обясни той.  

След намесата на полицията двамата мъже са дали показания и са се прибрали. Съпругата на пострадалия надзирател Христина Димитрова го е посрещнала, виждайки рани по лицето му.

"Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и каза, че много го боли ръката", каза Димитрова. След няколко часа сън Гален Минчев започнал да разказва на съпругата си за случая с него през нощта. "Започна да заваля. Изкриви му се устата, лявата страна не можеше да движи и звъннахме на Бърза помощ. Те казаха, че е направил исхемичен инсулт", допълни тя.

Мъжът е приет в търговищката болница, но ден по-късно се е влошил и е преместен в реанимация, където по изключение е допуснато да бъде посетен от съпругата си: "Видях го, питах го как е. Каза, че го боли главата и дясната ръка. Той каза, че е надута и явно са му счупили ръката, защото са го ударили с бухалка". 

Управителят на нощния клуб не е бил на работа в нощта на инцидента, но има своя версия за случилото се. "Влезли са мъртво пияни тези лица, направена им е забележка за неприлично облекло 15 пъти - с анцуг, омазан целия. Като див селянин. Тъй да ти го обясня, разбираш ли. И са ги извели охраната и там е дошла полиция”, каза Веселин Василев пред Нова ТВ.

Служителите в клуба отричат да е имало сбиване. "Те бяха агресивни, парадираха със служебно положение. Ние сме полицаи и защо няма да ни пуснете? Момчетата ги изпратиха най-учтиво и им пожелаха лека вечер и видях, че те започваха да псуват и обиждат лицата”, обясни Славея Георгиева, която работи в заведението.

Записи от охранителните камери щели да бъдат иззети, но и на тях не се виждало сбиване, твърдят от клуба. От охранителната фирма потвърдиха, че е имало спречкване и "обезвреждане" на надзирателя по време на извеждането му от клуба. Камен Несторов, който е съсобственик на охранителната фирма, обслужваща дискотеката, заяви, че охранителят е предизвикал спречкването, заради което "охранител в клуба е "излязъл с вратата".

Несторов добави, че не са използвани помощни средства при обезвреждането. „Чух в обществото, че са ползвани бухалки, палки. Тези неща не са били използвани при нас”, коментира той.

От Районната прокуратура обясниха, че има досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. В сайта на прокуратурата обаче няма информация за случая. 

"Казаха, че Гален е изпаднал в мозъчна смърт. Няма шансове, мозъкът е спрял да функционира и той си е починал", каза съпругата му. Гален Минчев е баща на три деца. Близките му ще трябва да решат, дали и кога да бъде изключено командното дишане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови