Женската щафета на Норвегия отново е на върха в биатлона

OFFNews 14 декември 2019 в 15:21 2195 0

Норвегия триумфира в щафетата на 4х6 км в австрийския зимен център Хохфилцен от Световната купа по биатлон. Скандинавките финишираха с време 1:10:4.7 часа.

Каролине Кнотен, Ингрид Тандреволд, Тирил Екхоф и Марте Олсбу Ройселанд стигнаха до втора победа в два старта, изпреварвайки с 8.2 секунди отбора на Русия.

Всичко се реши на последния пост, който започна с 25 секунди аванс за "сборная", но блестящата в днешния ден Ройселанд буквално прелетя покрай Екатерина Юрлова-Перщ и донесе втора победа в два старта за тима си.

На трето място с изоставане от 1:04.1 минути изненадващо завърши отборът на Швейцария, който се възползва от колебанията при останалите фаворити.

Украйна, Канада и Чехия допълниха челната шестица, а водещи нации като Франция, Швеция, Италия и Германия останаха съответно на седмо, десето, единадесето и дванадесето място.

Българскиият отбор в лицето на Милена Тодорова, Даниела Кадева, Любомира Пехливанска и Мария Здравкова не успя да завърши, след като още на втори пост бе затворен с една обиколка.

Преди да се случи това нашите момичета имаха на сметката си незавидните три наказателни обиколки и използвани общо седем допълнителни патрона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!