Прегръдката на Фуркад и Шипулин влезе в реклама на биатлона

OFFNews 31 март 2017 в 22:02 2360 0

Историческата прегръдка между французина Мартен Фуркад и руснака Антон Шипулин влезе в рекламен клип на биатлона, който се разпространява от световната федерация.

Двамата влязоха в задочен конфликт още в първия ден на световното първенство в Хохфилцен, Австрия. Тогава Шипулин и сънародника му Александър Логинов отказаха да подадат ръка на Фуркад при награждаването след смесената щафета, а французинът демонстративно си взе ските и си тръгна.

Причината за случката беше системната критика на Фуркад срещу употребата на допинг от страна на руснаците, а самият Логинов се завърна в Хохфилцен след изтърпяване на наказание. Това беше възприето като провокация от останалите биатлонисти и беше нормално лидер като Фуркад да вземе отношение.

Историческата сцена на помиряването на Фуркад и Шипулин, с когото имат десетгодишно приятелство, закономерно намери място в клипчето, което е озвучено с гласа на американския състезател Лоуъл Бейли. В краткото филмче се виждат също звезди като Лаура Далмайер, Оле Ейнар Бьорндален, Доротеа Вирер, Дария Домрачова, Габриела Коукалова и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!