Освен общински съветници в Сандански е ваксиниран и близък на директора на болницата

Ако болницата не беше общинска, а държавна, още днес щях да освободя директора ѝ, заяви здравният министър Костадин Ангелов

Янка Петкова 14 януари 2021 в 13:34 1226 0

Проверката на ИА "Медицински надзор" по случая с ваксинираните срещу коронавирус общински съветници е установила, че неправомерно е била поставена ваксина и на близък на директора на местната болница. Това съобщи здравният министър на брифинг в Министерски съвет.

„Проверката е приключила. На 8 януари са извършени 7 имунизации на хора от социален патронаж, един учител и един пенсионер. На 9 януари са имунизирани 24 лица, които не са включени във Фаза 1 на Плана за ваксиниране. Имунизирани са 4 общинари, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение”, обясни проф. Костадин Ангелов.

Друга констатация на проверяващите е, че имунизациите са извършени в по-кратък от допустимия срок, което означава, че е имало време неизползваните ваксини да бъдат преразпределени или върнати в РЗИ, но това не е било направено.

Районната здравна инспекция няма вина за случилото се, уточни здравният министър. Директорът на лечебното заведение не е спазил изискванията на имунизационния план и е допуснал да бъдат ваксинирани лица, които не са включени в първа фаза на имунизациите.

Не е била създадена добра организация, каза още Ангелов и допълни, че ако болницата не беше общинска, а държавна, още днес щеше да освободи директорът ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!