Игра на тронове на фестивала Комик-Кон в България

Стефан Йончев 09 септември 2017 в 19:44 4246 0

Комик-Кон (Comic-Con) е световноизвестен фестивал на любителите на комикси, основан в Сан Диего, Калифорния през 1970 г. Днес такива сбирки се провеждат и в други държави, а тази година е първата, в която тя е в България. На 9 и 10 септември феновете на комикси, на всевъзможни видео и настолни игри, както и на хитови сериали като "Игра на тронове" могат да се насладят на забавленията на фестивала.

Тази година бяха поканени трима от актьорите, участвали в "Игра на тронове" - Кийша Касъл-Хюз (Keisha Castle-Hughes), която играе ролята на бойната Обара Санд, Том Влашиха (Tom Wlaschiha) - мистериозният Джакен Х’гхар, и Даниел Портман (Daniel Portman), верния оръженосец Подрик Пейн. 

На пресконференцията, в отсъствието на Даниел, Кийша и Том говориха за преживяванията, които шоуто им е донесло, как то се отразява на кариерата и личния им живот, отговаряха на въпросите на журналисти и фенове.

Том, който е участвал и преди във филмови проекти в София, сподели, че ролята в сериала оказва огромно влияние върху професионалния му живот. След нея той получава много повече предложения за участия във филми, известен е в други държави и все повече фенове го разпознават по улиците. "Няма да повярвате с колко момичета, които нямат име, съм се запознавал", казва той.

Определя работата си с Мейзи Уилямс (Аря Старк) като истинско удоволствие. "На 13 години тя можеше да прави това, за което хората учат актьорско майсторство." За разлика от кариерата, личният му живот не се е променил особено. "Единствената разлика може би е, че пътувам повече, но в това няма нищо лошо, защото се срещам с прекрасни хора, като вас".

За Кийша участието в "Игра на тронове" е незабравимо преживяване. "Самият процес на заснемане е коренно различен от това, което бях виждала преди. Костюмите бяха уникални, специално изработени за всеки герой, оръжията бяха истински и изглеждаха доста опасни, а на снимачната площадка се разхождаха коне и всякакви други животни. Сякаш се пренесох в друг свят", споделя тя. Отпечатък оставили и другите актьори, пътуванията.

Кийша е млада майка, която не иска дъщеричката ѝ да живее в сянката на известна актриса. Затова се опитва да не пренася кариерата вкъщи. За нея искам да бъда просто мама, споделя Кийша.

Кой трябва да седне на железния трон, попита фен-репортер, а двамата дадоха сходни отговори. За Кийша след всичко случило се може би ще е по-добре никой да не го прави, а по-скоро да бъде обмислена смяна на политическата система във Вестерос. Според Том, тронът се е превърнал в символ на война и унищожение и би било логично да бъде унищожен до края на последния сезон. Ако все пак се търсят доброволци, той бил насреща.

А чия смърт е била най-шокираща за тях? За Кийша - на Нед Старк, а за Том това е Червената сватба, не просто заради броя на жертвите. Той смята сцената за една от най-влиятелните в историята на киното.

Репортери и фенове ще имат още една възможност да зададат въпросите си към актьорите на втория ден от събитието. През останалото време могат да наблюдават всевъзможни костюми, геймърски турнири по League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive и изработката на графити. Могат също да участват в настолни игри, състезания с дронове и дуели със средновековни оръжия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!