Кои са любимите маски за лице на инфлуенсърите?

OFFNews 04 септември 2019 в 01:14 6786 1

Маските за лице са чудесен начин за бързо и видимо подобряване на състоянието на кожата. Те могат да имат почистващи, хидратиращи и успокояващи свойства. Изборът на такъв тип продукти е толкова голям, че лесно може да се загубите. Ние ще се фокусираме върху два конкретни вида - отлепваща и такава с балончета. Какво характеризира всяка от тях?

За какво служат маските?

Като за начало, нека да изброим ползите, които носи тази козметика. Поставяме ги на лицето, за да осигурим на кожата голяма доза хранителни вещества за кратко време (обикновено 10-15 минути), благодарение на което тя е хидратирана, гладка и мека. Нито кремът, нито серумът могат да осигурят толкова интензивно действие при нужда. Много жени посягат към памучните, напоени с активни вещества, точно преди важно събитие, например за сватба, за незабавно прикриване на признаци на умора, придаване на сияние и енергия на тена. Има и такива, които предпазват от оксидативен стрес, вредни външни фактори, както и от бръчки. Можете да намерите богат избор от висококачествен асортимент на https://makeup.bg/categorys/24088/

Маски с балончета (кислородни)

Истински хит през последната година са маските с балончета, известни и като кислородни. Те идват от Азия и придобиват огромна популярност сред инфлуенсърите, след което се превръщат в желани и от жените по целия свят. На първо място, продуктът изглежда доста нестандартен. След изваждане от опаковката (може да е под формата на крем или на памучен плат) се нанася по цялото лице и започва да се пени, наподобявайки нежни облаци. Това е така, защото при контакт с въздуха, съставките проникват в порите и действат като гъба, абсорбирайки натрупаните примеси, себум и остатъци от грим. Усеща се приятно гъделичкане. След отстраняване на пяната кожата остава чиста, подхранена, еластична и сияйна.

Пилинг маска (отлепващи)

Черните маски с активен въглен спечелиха одобрението на корейците и бързо станаха хит в целия свят. Те са безценни за премахване на черни точки и почистване на порите. Не забравяйте обаче, че тези лепкави и коригиращи козметични средства могат сериозно да увредят кожата ви, ако се използват неправилно. На първо място, преди прилагането на peel-off маската направете парна баня на лицето, като така ще се разширят мастните жлези. След това разнесете с четка, като избягвате зоната около очите и устата.

Препоръчително е черното вещество да се прилага само върху Т зоната, т.е. мястото, където се срещат най-много черни точки. Дръжте продукта не повече от 10-15 минути, в противен случай ще се пресуши прекалено много, което ще затрудни отстраняването. Накрая забършете лицето си с хидратиращ тоник и намажете лек нежен крем (например с алое вера), който ще успокои всяко дразнене.

Забележка: дерматолозите предупреждават да не се прилагат маски с въглен твърде често поради високия риск от раздразнение на лицето. Еластичната субстанция силно прилепва не само към черните точки, но и към кожата. Това впоследствие може да доведе до нарушаване на липидния слой, отслабване на защитните функции, както и алергии.

И двата вида маски за лице перфектно подобряват състоянието на епидермиса при условие, че се използват правилно. Не забравяйте да ги нанасяте върху чиста кожа след премахване на грима. Не дръжте по-дълго от препоръчаното от производителя. Завършвайте процедурата с внимателно отстраняване на остатъците от продукта и прилагайте добър хидратиращ крем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

06.10 2019 в 16:48

Да, маса информация, поориентирах се.
Не разбрах само кои и какво са тия "инфлуенсъри".