4 начина да се грижим за зрялата кожа

OFFNews 02 юли 2019 в 11:48 8180 0

Кремовете за бръчки, очните серуми и други анти-стареещи продукти за грижа за кожата могат да помогнат за намаляване на признаците на стареене. За да създадете наистина ефективен план за грижа за кожата против стареене обаче, трябва да следвате някои правила и да си изградите полезни навици.

Ползите от здравословните навици за грижа за кожата включват:

• Избистрен тен на лицето;
• Запазване на еластичността на кожата по-дълго;
• Намаляване на фините линии и бръчки;
• Намаляване на риска от рак на кожата.

Също така, използването на правилните продукти за грижа за кожата може да има изключителен ефект върху кожата ви и да помогне за избягване на признаци на стареене, като бръчки. „Кожата ви е жив орган, който се променя с времето. Приспособяването на кожата към тези промени чрез регулиране на режима за грижа ще помогне на кожата ви да остане здрава и да изглежда добре.“ съветват дерматолозите.

Ето някои съвети за грижа на зрялата кожа:

1. Използвайте нежно почистващо средство за лицето си.

Когато почиствате кожата си, използвайте нежна формула. Изберете възстановяващ почистващ препарат, който съдържа есенциални мастни киселини за по- голяма хидратация и борба срещу увреждането от свободните радикали - съединения, които атакуват клетките.
Не забравяйте да ползвате продуктите с нежни, кръгови движения. Агресивното почистване може да раздразни кожата и да ускори стареенето. Препоръчваме ви да пробвате почистващите продукти на Еucerin, които са прекрасен помощник при грижа за кожата.

2. Започнете да използвате ретиноиди.

С течение на времето, кожата може да започне да губи колаген, отговорен за поддържането и да изглежда гладка и повдигната. Тази загуба може да доведе до поява на бръчки. Експертите са съгласни, че най-добрата линия на защита е да се използва ретиноид. По-нежните форми на кремове с ретиноиди са достъпни онлайн и в магазините. Но избягвайте да ползвате ретиноиди едновременно с продукти, който съдържат като бензоил пероксид, лекарство, използвано за лечение на акне. Това е така, защото бензоил пероксидът може да окисли някои ретиноиди, което ги прави по-малко ефективни.

3. Подобрете слънцезащитната си грижа.

Редовната употреба на продукти със слънцезащитен фактор SPF 30 или по-висока е чудесен начин да запазите кожата си здрава и да предотвратите възрастовите петна и промяна на цвета. Но не всички слънцезащитни продукти са сходни, когато става въпрос за поддържане на кожата еластична. Използвайте по-хидратиращ слънцезащитен крем и избягвайте спрейове и гелове, съдържащи алкохол, които могат да изсушат кожата ви. Също така избирайте продукти, които съдържат антиоксиданти, за да предпазите колагена в кожата си.

5. Внимавайте с какво се храните.

Как изглежда кожата ви, в голямата си част е резултат от това, с какво се храните. Важно е да се ядат храни, които подхранват кожата. Избягвайте всичко, което може да я дехидратира, като алкохола. Храни с високо съдържание на захар и бели въглехидрати могат действително да ви състарят по-бързол Включете повече протеини в диетата си, включително храни като риба, крехко месо, боб и бобови растения, както и храни с високо съдържание на витамин С, за да поддържате кожата си млада.

Доматите например са с високо съдържание на ликопен, важен антиоксидант, който се бори със слънчевите изгаряния и уврежданията от слънцето, като петна. Ликопенът няма да изтрие съществуващите петна, но може да помогне за предотвратяване на по-нататъшни щети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!