Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Волейболистите ни загубиха от Германия в Лигата на нациите

OFFNews 30 май 2021 в 16:54 1608 0

Националите по волейбол записаха загуба с 2:3 (19, -21, 22, -28, -11) от Германия в двубой от Лигата на нациите, игран в Римини, Италия.

Така възпитаниците на селекционера Силвано Пранди записаха второ поражение след 0:3 от Франция и имат също така чист успех над аутсайдера Австралия.

"Лъвовете" имаха 3 мачбола за спечелване на мача в 4-ата част, но те бяха пропиляни. Така германците стигнаха до тайбрек и в него доминираха с по-силна игра и се поздравиха с успеха.

Най-резултатен за България отново стана Цветан Соколов с 26 точки. Алекс Грозданов добави още 11 точки. За германския тим Зимон Хирш и Денис Калиберда завършиха с по 12 точки.

Следващите три дни са почивни, а на 3 юни вечерта българският отбор ще играе срещу Италия в четвъртия си двубой от Лигата на нациите в Италия.

България започна в състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Николай Къртев, Алекс Грозданов, Аспарух Аспарухов и либерото Владислав Иванов, а като резерви влязоха Радослав Парапунов, Денис Карягин, Георги Петров и Стефан Чавдаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews