Рафа Надал взе титла номер 10 в Париж

Испанецът унищожи Вавринка, даде му само 6 гейма

OFFNews 11 юни 2017 в 18:41 3314 0

Рафаел Надал очаквано спечели за 10-и път любимия му "Ролан Гарос". Но по какъв начин!

Испанецът буквално унищожи 6:2, 6:3, 6:1 Стан Вавринка! На полуфинала той пусна само 7 гейма на Доминик Тийм, а "рекордната" му аванта в Париж тзи година беше от 8 гейма! Абсолютен терминатор.

Вавринка губеше дори точки, за които играеше като по учебник. И това го прекърши.

Затова и счупи една от ракетите, но нямаше какво да направи, освен да поздрави най-добрия в света към момента. Между другото, Рафа се качва до номер 2 в света от понеделник.

Стан загуби първия си финал в Големия шлем. Той остана само с една победа над Надал. Но пък историческа - във финала на Australian Open 2014.

В турнири от Големия шлем има само двама други играчи с 10 финала в дадено състезание. Бил Тилдън на US Open и Роджър Федерер на Уимбълдън. В историята Надал може да се изравни с Маргарет Корт, която има 11 титли от състезание с такъв ранг (Australian Open).

Рафа участва в 22-ия си финал в Големия шлем, като стана най-възрастният шампион с 15 титли. По този показател изпревари легендарния Пийт Сампрас.

Без съмнение през 2017-а Надал е в уникална форма. Той достигна до финала на Australian Open, където бе спрян от Роджър Федерер, но след това спечели в Монте Карло, Барселона и Мадрид.

"Нямам думи да опиша чувствата си пред тази публика. Този корт е специално място за мен", развълнуван беше Рафаел Надал.

"Поздравявам Рафа, ти беше изключителен днес. Правиш нещо феноменално в нашия спорт", обърна се Стан Вавринка към големия шампион. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!