Съдът остави в ареста обвинения за убийството на детето в куфар

Цветан Петров 29 юли 2015 в 18:17 2085 3

Снимка БГНЕС

Софийският градски съд остави в сила най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Герман Костин, обвинен в убийството на откритото в куфар дете. 

Освен за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, Костин е обвинен и в убийството на майка му Анна Леонтиева.

Молбата на Капка Гиргинова, адвокатът на Костин, беше мярката за отклонение да бъде отменена или поне да бъде заменена с домашен арест. Като аргументи тя изтъкна неправилно водене на документацията на делото, както и промяната на нейния вид между последното дело от 21 май и днешното.

"От 10 томовете по делото станаха 15. Страниците вече не съответстват с цитираните от предното дело. Направена е преномерация. Начинът на воденето на документацията не вдъхва доверие. Има запечатани страници в средата на някои томове, като не пише това кога е направено", каза Гиргинова пред съда.

Адвокатът имаше забележки и че за доказателства са използвани докладни, правещи обобщения върху разпечатките от мобилните оператори за разговорите и използвания от Костин интернет трафик, вместо да се използват самите разпечатки.

Председателят на съда обаче отхвърли молбата за замяна на задържането на стража с мотива, че рисковете Герман Костин да извърши друго убийство или да се укрие са останали непроменени.

Съдът е взел предвид факта, че по хавлията, с която е било увито тялото на детето, има открита ДНК на обвиняемия. На аргументът на Гиргинова, че под ноктите на Никита не е открита ДНК съдът отговори, че в тялото на детето е установено наличието на етилов алкохол. Това може да се счита за обяснение на липсата на съпротива от страна на жертвата.

Съдът цитира и показания на свидетел на име Лалов, който е разказал, че Костин често се е напивал по 3-4 дни и понякога не помнел какво се случвало през това време. 

Следващото разглеждане на делото ще бъде гледано от Софийски апелативен съд (САС) на 6 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!