Обвиненият в убийството на детето в куфара остава в ареста

Костин е ветеран от Афганистан, хвалел се, че избил цяло село

OFFNews Последна промяна на 12 май 2015 в 07:31 2857 1

Обвиненият в убийството на детето в куфара остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) реши късно снощи да остави в ареста за постоянно Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, предаде БНР.

Повече от седем часа вчера защитата на Костин се запознаваше с материалите срещу него. В съдебната зала стана ясно, че той е пребивавал в Афганистан. Тялото на детето беше намерено в куфар край Пасарел на 20 март. Костин бе задържан в петък след като разследващите откриха негово ДНК по кърпата, с която е било завито детето.

Основно доказателство срещу Костин е неговата ДНК по кърпата, в която е било увито намереното край Пасарел тяло на убития Никита, съобщава bTV. По GSM клетки и записи от камери той е бил засечен в района, както и в Приморско, където бе убита и майката на детето.

В същото време, по време на много от разпитите Костин е твърдял, че не си спомня определени обстоятелства, защото е бил пиян. Това беше отчетено от съдията.

Освен това, стана ясно, че Костин има множество различни документи и имоти по света и има склонност да се дегизира - при едно от идванията си у нас е бил с дълга коса и брада, докато следващият път е бил гладко избръснат.

В съдебната зала излязоха смущаващи факти за личността на руснака, който продължава да твърди, че е само семеен приятел на Анна Леонтиева и сина й. Бизнесменът се оказа офицер ветеран от Афганистан, който може да разглоби пистолет за 3 секунди и който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение.

Защитата обаче твърди, че Костин не е бил в България в момента на убийствата, а по кърпата има ДНК от още двама неизвестни към момента човека.

Адв. Капка Гиргинова оспори това доказателство и по две други причини: кърпата е била мокра, а освен това по нея може да остане ДНК от преди 6 месеца.

Тя е била на Никита и той ходел с нея на плуване, стана ясно по време на заседанието.

Момчето е било видяно живо последно на 8-9 февруари заедно с майка си в "Пирогов", където ходело на рехабилитация. Около тези дни двамата са засечени и на бензиностанция.

Гиргинова посочи, че в кориците на делото липсва появилата се в медиите информация, че Костин е убил майката на Никита за пари.

Според адвоката, руснакът е изправен пред съда на рождения си ден като отмъщение за коментарите му, че при обиска домът му е бил разхвърлян.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2015 в 09:33

Костин сам се издъни. Сега единствено Путин може да го помилва. Путин обаче може да е милостив, но също така е справедлив и няма да го помилва.