Румен Овчаров осъди Яне Янев, той обяви, че Съюзът на съдиите го преследва

OFFNews 10 февруари 2016 в 15:25 5442 4

Бившият енергиен министър Румен Овчаров спечели второ дело за клевета срещу лидера на РЗС и премиерски съветник Яне Янев.

Софийският градски съд е осъдил Янев да плати обезщетение от 2000 лева, както и покрие разходите по делото на стойност 1900 лева.

Овчаров спечели първото дело преди по-малко от година. Тогава съдът наложи на Яне Янев административно наказание – глоба в размер на 1500 лева, уважи и гражданския иск срещу него в размер на 10 000 лева, освен това той трябваше да заплани и разноските по делото от 1200 лева, припомнят от БСП-София, чийто лидер бе Овчаров. 

От РЗС пък излязоха с декларация, озаглавена "Съюзът на съдиите – бухалка на енергийната мафия". В текста й се казва: 

Правосъдието в България днес стигна дъното. 

Доскорошната председателка на Съюза на съдиите Таня Маринова осъди Яне Янев за обида на енергийната мафия.

Делото бе заведено от Румен Овчаров по поръчка на ментора му Красимир Георгиев - Фронтиера, който бе представляван от адвокатската кантора на Даниела Доковска, прочута с успешните „куфарни защити” на повечето червени мафиоти. От днес обаче спокойно можем да говорим не само за енергийна мафия, но и за съдебна мафия. Двете мафии се съюзиха и не се посвениха да използват същата тази схема, която само преди няколко дни освети пред медиите вече осъденият за обида Яне Янев. Случилият се в Софийския районен съд фарс много прилича на мафиотско отмъщение заради разкритията на лидера на РЗС. Съюзът на съдиите вече дори не се опитва да прикрива, че негови членове се явяват изпълнители на поръчки, възлагани им от най-ретроградните политико-мафиотски кръгове на прехода. Досега нито един член на Съюза на съдиите не е осъдил корумпиран политик, но от днес с гордост могат да рапортуват на кръга „Кумовете”, че два пъти са осъдили бившия председател на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Какво случайно разпределение, какви пет лева?! И четирите дела, заведени от енергийната мафия срещу Яне Янев за обида, се разпределиха „случайно” в СРС на членове на Съюза на съдиите, въпреки че те са малцинство в най-големия български съд. 

Същият този Съюз на съдиите, чиито досегашни лицемерни крясъци в публичното пространство бяха именно срещу липсата на случайно разпределение на делата, не се посвени да използва този чудовищен порок на съдебната ни система, за да се саморазправи с един от главните критици на половинчатите съдебни реформи. Подаваните от защитниците на Яне Янев жалби, възражения и отводи остават глас в пустинята на българското правораздаване. По предишно дело Яне Янев бе осъден и от друг член на Съюза на съдиите - Силвия Цепова, чиито мотиви дори не бяха подписани от нея и бяха съставени в адвокатската кантора на мъжа й, която по това време извършваше правното обслужване на криминално фалиралата КТБ. И отново нищо. 

Политическият съвет на РЗС счита, че наглото издевателство, което се осъществява от енергийната мафия чрез поръчкови присъди на членове на Съюза на съдиите над лидера на РЗС, писани в кантората на г-жа Доковска, е предизвикателство към всички почетени хора. От днес ние смятаме, че мафията в България си има съдебна власт и тя е обявила открита война на всеки, който й се опълчи.

Апелираме ВСС най-после да излезе от летаргичното си състояние и да спре безропотно да обслужва наглите прищевки на един файтон контролирани и купени магистрати, прикриващи се в ръководните органи на Съюза на съдиите и да хване юздите на съдебната власт здраво в ръцете си. Дано и младите съдии, подлъгани да станат членове на тази прикриваща чужди интереси организация, прогледнат най-после. В противен случай Бог да прости правосъдието в България и тежко и горко на нещастниците, които попаднат в лапите на съдебната мафия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови