Яне Янев: Енергийната мафия готви саморазправи

OFFNews 17 август 2015 в 09:55 3934 2

Снимка бТВ

Кървави саморазправи се очакват в енергетиката, българската енергийна мафия е силно притеснена. Те са готови да се поръчват един друг.

Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев по бТВ. Според него "всички правителства малко или много бяха притискани и рекетирани от енергийната мафия. Бившото правителството на Борисов беше свалено от енергийната мафия. Сега тя отново иска да нанесе своя удар и да успее да просъществува до следващия период. Мафията иска да се самосъхрани и е готова до крайности". 

„Дефиницията за енергийна мафия е много сложна, защото става въпрос за най-силната мафия в България, а може би и на Балканите. Тя има огромен неограничен имунитет и е защитавана от всички власти”, каза още Янев. 

По думите му за първи път за последните 25 години министърът не е назначен от енергийната мафия. Теменужка Петкова много професионално започна да бърка в схемите на енергийната мафия. Тъй като е чуждо тяло вътре в тази система, тя си позволява да реже връзки в тази мафия, допълни Янев. Според него в енергийната мафия има тежки размествания, което може да доведе до крайности - определени фракции да се поръчват и да се избиват. Прокуратурата и съдът трябва по-стриктно да си вършат работата докрай, каза още Янев.

По думите му енергийната мафия минава в нов етап на развитие – или по точно в нов етап на преразпределение, защото няма същите покровители в Русия, нито има същото лоби във властта. Това е натрупано, систематизирано и обобщено в съответните документи, огромна част от които се намират в прокуратурата и съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови