Бившата съпруга на Петьо Петров: Авторът на заплахите срещу Гешев е Еврото

Бившият следовател имал богат архив с компромати срещу магистрати. Сарафов и Емилия Русинова идвали често в "Осемте джуджета"

OFFNews 31 май 2023 в 13:25 9427 3

Сарафов

Снимка АКФ

Според Любена Павлова Борислав Сарафов е бил чест гост на Еврото и близък приятел.

В писмото със заплахата към главния прокурор Иван Гешев и приканването да си подаде оставката съзирам почерка на Петьо Петров-Петьо Еврото, обяви бившата му съпруга Любена Павлова в ексклузивно интервю за Антикорупционния фонд. Там тя съзирала изрази, които Еврото използвал по 5-6 пъти на ден. 

"Няма вариант да е писано от друг човек, просто от 8 г. живея с него и записвам всичко, което реално той е написал и аз съм дописала, тъй като той не може едновременно да го измисли и да го запише. Та аз съм била наистина стенограф. И много добре познавам стила му. Просто по този начин ти да вдигнеш ръка, да налетиш на главен прокурор на държава от ЕС, това говори за много сериозен ментален срив или за това, че някой стои зад тебе, някой много сериозен", коментира Павлова.

Интервюто на Павлова дава представи и за начина на работа на бившия следовател, корупцията и компроматите, с които държи магистрати, услугите и мокрите поръчки, за които са били вземани решения в прочутия ресторант "Осемте джуджета".

Павлова обясни, че се е решила да направи разкритията сега, защото Еврото набелязал за неин интимен партньор Тони Иванов-Тони Парфюма и започнал да го тормози по различни поводи, защото разбрал, че е симпатизант на "Продължаваме промяната-Демократична България".

Но по-сериозният аргумент за сегашните разкрития на Любена е това, че е бременна и "вместо да се зарадвам, се ужасих от реакцията на Петров, когато научи това". Ужасила се от това какво може да се случи с момчето, с което живее. Какво би направил Еврото на самата нея.

"И страхът идва от тази ескалация, от дързостта и, как да кажа, и наглостта му. Убедена съм, че той е човекът, който е писал до главния прокурор. Мисля, че предстоят много страшни неща, ако планът, който е задействан, бъдеу изпълнен докрай. Тогава вероятно (Борислав) Сарафов ще остане главен прокурор до избора на следващ и тогава ще е страшно. Този човек ще ме унищожи, само защото съм го изоставила и съм тръгнала срещу волята му", подчерта жената. 

Любена Павлова разказа, че досега е отказвала интервю, но сега е ужасена, защото "в последните месеци се случиха страшни неща в тази държава и в много от тях виждам почерка на бившия ми съпруг (Петьо Еврото)". Тя обясни, че от година и девет месеца не е виждала детето си, тъй като Еврото го отвлякъл. От 2 г. изпитва силни затруднения да си намери адвокат, който да се заеме с казуса. 

"Хората знаят колко е мръсен и не е добре с главата и не искат да влизат в това. Просто в последните месеци нещата ескалираха ужасно. Първо, през хора нямам доказателства, нищо черно на бяло. Редовно през хора получавам заплахи от него, тип: Това, че ти взех детето е най-малкото, което ще ти направя. Отдавах го на вредните му навици", изтъкна Любена Павлова.

Освен заплахите през цялото време Еврото публикувал в интернет видеа, които са част от личния им живот, за да я унижи и смачка психически, да я представи като лош родител. 

"Такъв човек не е свикнал да му се отказва и да не става това, което той иска. И някакво си момиченце няма как да върви срещу волята му. Но ето, че има", допълни бившата съпруга.

Тя изтъкна, че са се развели през март м.г. и оттогава не е виждала детето си, въпреки споразумението и съдебното решение.

"Петров реши, че е недосегаем. Ходих няколко пъти до къщата му, докато знаех къде живее. В момента нямам понятие къде живее, нямам идея къде ми е детето, нямам идея как ми е детето. Не мога да си представя какво му говорят, той вече е голям, той вече е на 6 г. Не мога да си представя такъв болен мозък какво би родил", допълни Любена с уточнението, че е викала полицията.

По-късно разбрала, че ефирът на полицията, към която се обърнала, е "врял и кипял, като разберат кой ги вика" и че никой не е искал да влиза в тази история. Не може да си намери и адвокат, който да се занимава с Петров, "понеже всички ги е страх" от него.

С какво си обяснява влиянието на Петьо Петров върху съдебната система, в която е бил до 2015 г.

Петьо Еврото е бил 20 г. магистрат, успял е да изгради връзки с много хора - на приятелска основа, компромати, финансова зависимост. Всеки търсил услугите на Еврото по своя причина. И това е била редовна практика. На въпрос колко е корумпирана съдебната система Любена Павлова отговори: "От това, което съм видяла, много".

"Не всеки е идвал, не всеки е взимал, не всеки е корумпиран", каза тя.

За раздаваните суми обясни, че всичко зависело от случая, но не са били дребни, "не са били като за кафе и цигари". Раздавали са се не само пари, а и апартаменти, коли - "кой от каквото е имал нужда".

"Те са все бедни, все са под наем. Колата им е стара и се е счупила. А някои минаваха и само с обещание за кариерно развитие. Някои израснаха - на ниво градски прокурор", допълни тя и уточни, че някои са бивши, някои сегашни.

На въпрос дали сегашният градски прокурор на София е бил чест посетител на ресторанта "Осемте джуджета", Павлова отговори, че много прокурори са идвали.

"Не знам кой как е израснал, дали е с участието на г-н Петров. Не може да обвиняваме него за всичко. Но някои израснаха", каза Павлова.

Запитана кои са основни партньори на Петьо Еврото в съдебната система тя каза: "Петров винаги е бил на приливи и отливи. Днес те харесва, утре те мрази, в другиден му трябваш и пак те харесва. Но един от основните е Борислав Сарафов. Гешев не е идвал в ресторанта.  Сарафов идвал редовно - един-два пъти седмично. Рядко със семейството си. "Идваше по работа", бе категорична Любена Повлова.

Емилия Русинова е другият човек, на когото Еврото разчитал много. Идвала в ресторанта два-три пъти седмично и "едва ли са обсъждали промоциите в Лидл".

"Петьо Петров, както се оказа, не е най-приятният човек на света и малко хора идваха по приятелска линия, за да си говорят за музика с него и за книги. Малко хора идваха за това. Идваха за пари - дали да оставят, дали да вземат", поясни Любена.

За цената на едно дело каза, че много зависи от самото дело. Но не винаги идела реч за пари - някои искали да бъде ударен някой срещу обещание да свърши друга услуга. Това важало и за магистратите - не винаги са давани пари, било им е обещавано да не пострадат, че няма да излезе нещо за тях или семейството им. Петров разполагал с богат архив с доказателства срещу магистрати, с които ги държи в подчинение. 

Ролята на самата Павлова като съпруга на Еврото била: "Винаги е било шарено. Дали трябва някои да се заснема, дали да се проследи. Според случая и човека". 

Разследване на АКФ в няколко части показа механизмите за политическо влияние  отнемане на бизнес за милиони.

Първата част бе по разказа на Илия Златанов - бивш собственик на най-големия производител на асансьори "Изамет". В 15-минутното видео през юни 2020 г. Илия Златанов разказва как е потърсил съдействие чрез препоръчания му от приятел бивш следовател Петьо Петров, известен като Петьо Еврото. Свръзката е в бившия ресторант "Осемте джуджета", който даде и името на разследването. Срещу тази помощ Петров поисква половината от възстановените активи на фирмата „Изамет“.

Втората част бе посветена на това как и на кого се връщат иззети при претърсвания веществени доказателства под формата на 35 килограма злато и спазени ли са всички законови изисквания за това? Как се прави прехвърляне на дялове от фирми в болнични кабинети?

Третата част бе посветена на упражнен натиск върху Димитър Ламбовски, притискан да припознае парите от сейфа на Златанови, а четвъртата - как полицията в Дупница отказва да ходи в охраняван завод, откъдето изскочи и името на бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Осем месеца след началото на разследването "Осемте джуджета" - на 24 октомври 2022 г., Софийската районна прокуратура прекрати досъдебното производство с мотив "липса на достатъчно доказателства за извършено престъпление."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

3

хr4

31.05 2023 в 20:15

Това е версията на бившата му жена. До колко е вярна не знаем. Със сигурност тоя е за поне пет-шест доживотни присъди, НО и останалите гниди хич не са пухкави и бели. Стискам палци(и ще помагам до колкото мога) тая кочина наречена "съдебна система" да бъде разчистена. От там започват всичките ни беди!

1236

2

БотоксПутю

31.05 2023 в 15:45

Доколкото разбирам кочината "правосъдна система" се управлява от главния ѝ кадровик Петьо Еврото?

2073

1

Johnny B Goode

31.05 2023 в 15:02

Петьо Еврото обсъждал в ресторанта мокри поръчки със зам-шефа на прокуратурата. Съпругата му го обяснява с "вредните му навици".
Тази девойка защо вече не в следствието като защитен свидетел и да пее докато изпее всичко?

Това не е държава, това е водевил някакъв.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика