Възможност за стартиране на франчайз бизнес в сферата на образованието

OFFNews 09 октомври 2022 в 15:59 647 0

logiscool

Снимка logiscool

logiscool

През последните години обучението по програмиране и в редица други перспективни сфери става все по-търсено, а интересът към този тип академии и школи нараства с всеки изминат ден. Логичен е и наблюдаваният засилен интерес към образователните франчайзи и възможностите, които те разкриват пред българските предприемачи.

Една много добра възможност за стартиране на такъв бизнес у нас е веригата школи по програмиране и творчески дигитални дейности Logiscool. Съвсем наскоро компанията, която присъства в десетки държави, стана победител в Европейските награди за франчайзинг в категорията Международна марка. Конкурсът се организира от Европейската франчайз федерация (EFF), а през тази година церемонията по награждаването се състоя на 19 септември в Брюксел, където шестчленно експертно жури взе решение за наградите в пет категории.

Престижната международна награда признава ангажимента на компанията към качеството на франчайзинга в глобален мащаб.

Logiscool е бързо разрастваща се глобална мрежа от школи за след-училищни занимания, която обучава деца в програмиране и други области на дигиталната грамотност. През последните години тя вече развива своя мрежа от школи и в България.

Мисията на Logiscool е да помогне на децата да бъдат умели и уверени в дигиталното бъдеще. Досега повече от 170 000 школници в 35 държави на 5 континента са започнали да учат програмиране в над 170 школи, използвайки методологията на компанията.

Тя се е посветила да осигури най-ефективното и игровизирано образование за своите школници, като непрекъснато се стреми да подобрява качеството на образователните си платформи и учебни програми. Многобройните франчайз партньори имат силна подкрепа от централата, за да се гордеят с този бизнес и да бъдат успешни.

Отчитаме нарастващ интерес към нашата франчайз система от страна на международните пазари. Тази награда е ясно признание за ангажимента ни към високи постижения и качество във франчайзинга. Ние преподаваме подходяща учебна програма за всички възрастови групи и нива на знания, като използваме най-добрия метод. В допълнение комуникационната ни стратегия и системите за управление на франчайзинг също така са изключителни" – заяви по повод наградата Гюла Цитари, съосновател на Logiscool и главен изпълнителен директор, отговорен за международната експанзия.

У нас Logiscool вече има няколко франчайз партньора в София и Пловдив, а компанията продължава да набира нови франчайзополучатели. Интересът към предлагания от нея бизнес модел непрекъснато нараства, а сред причините за това са устойчивите ценности, свързани с познанието и подобряване конкурентоспособността на младите хора в България, както и увеличаващото се търсене на услуги за обучение по програмиране и дигитална грамотност.

“Засилващият се интерес от франчайз партньори към откриването на нови Logiscool школи в България показва, че българските предприемачи оценяват обучението по програмиране като успешен бизнес, който може да донесе стойност както на тях, така и на обществото” - убедена е Ива Янкова, съосновател на Logiscool Bulgaria.

Образователната верига продължава да набира партньори в страната и вече има разговори с предприемачи от множество български градове и от различни икономически сектори. Франчайз партньорите получават успешна система за преподаване, технологична платформа, маркетинг на национално и международно ниво, огромния международен опит на екипа на Logiscool, както и подкрепа в редица други области.

Фактът, че сред бизнесите, проявяващи интерес към франчайз системата на Logiscool, има и софтуерни компании показва, че включването във веригата се разглежда от българския ИТ бизнес като добра възможност да даде обратно на обществото като спомогне за дигиталното образование на бъдещото поколение.

Основният фокус на школите по програмиране Logiscool е да направи обучението по програмиране и други дигитални области по-достъпно, за да може всяко дете да се превърне от консуматор, в създател на своето време.

Най-важното предимство на Logiscool е собствената образователна платформа и многогодишната модулна учебна програма, съобразена изцяло с възрастта и познанията на всеки един ученик. Тя се актуализира непрекъснато от екип от педагози и ИТ специалисти въз основа на обратната връзка от повече от школници и инструктори, минали през нея. Всеки франчайз партньор може да се възползва изцяло от тези предимства, стартирайки веднага своя бизнес в областта на познанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови