Уеб дизайн от Уеб Дизайн България – силата на добрият дизайн е не само да впечатлява!

Принципите на ефективния уеб дизайн приведени в действие

OFFNews 18 май 2018 в 15:48 2410 0

Уеб дизайн, който има силата да впечатли наблюдателите си, но и да им даде нужната функционалност, от която един уебсайт има нужда! Уеб дизайн предложен от бранда Уеб Дизайн България има една единствена цел – да създаде точния дизайн за вашият сайт, който освен визуално уникален и атрактивен, да бъде и максимално използваем, ако можем така да го наречем. Много специалисти нееднократно са обсъждали добрите черти на един добре направен дизайн. Има изведени стъпки за направата му дори, но истината е една- силата на добрият дизайн се крие до голяма степен в баланса между визия и функционалност! Именно този баланс в дизайна дава шанс на един сайт в мрежата да се задържи на топ позиции. Защото дори и най-перфектната оптимизация или реклама не задържат потребителите в сайта ви! Това го прави именно неговият визуално добър и функционално изпълним уеб дизайн. На www.webdesignbulgaria.net можете да си заявите направата на един уникален по визия и функционален по параметри уеб дизайн. Именно затова бранда Уеб Дизайн България е толкова популярен, предпочитан и работи в полза на вашето онлайн представяне. 

Какви са и кои са принципите, по които се води един ефективен уеб дизайн? Как тези принципи могат да бъдат приведени в ефективни решения за уеб дизайна? Защо в крайна сметка е толкова важно дизайна на вашият уебсайт да бъде на изключително високо ниво, за да не губите потребители? Отговорите на поставените въпроси, можете да намерите в следващите редове на материала ни. Затова не пропускайте да го изчетете докрай! Да започваме…

Уеб дизайн – най-важните принципи на един ефективен уеб дизайн! Приложението им на практика и намирането на ефективно решение за вашето онлайн присъствие.

Всеки уважаващ себе си професионалист в дадена сфера иска да даде на клиентите си ефективно решение на проблемите им. Така и професионалните уеб дизайнери се стремят максимално да удовлетворят желанията на клиентите си, но това да не навреди на цялостното изграждане на уеб дизайн за сайта им. За съжаление много малко притежатели на сайтове в мрежата могат реално да оценят достойнствата на дизайна по сайта си! Защо? Защото може би красотата е в очите на наблюдаващият я или на виждащият до голяма степен. Реално погледнато няма да се уморим да повтаряме, че не само това – как изглежда дизайна на сайта? – има значение за доброто му представяне. Факторите за това представяне са много и сред тях е и визуализацията, но никога за сметка на функционалността!!! Уеб Дизайн България са бранд изграден от професионални уеб дизайнери, които никога не забравят този факт. Затова и можете да се доверите на уменията им, да изработят перфектния уеб дизайн за вашия сайт.

Ако трябва с малко факти да подкрепим изложените твърдения, то дори великият Стив Джобс определя дизайна за уеб, като не само усещане за нещо визуално, но и усещане за нещо работещо! Факт е, че уебсайтовете с посредствен дизайн, който се счита за много добре визуално оформен – имат слабо представяне в мрежата. За това най-добре говорят параметрите им получени в инструмента за измервания на Google Analytics. От получените посредствени резултати, притежателите на сайтове веднага си задават въпроса – къде е проблема? Защо сайта ми е посещаван, но потребителите не остават дълго време в него? И често търсят причините винаги другаде, а не в уеб дизайн – понеже за тях той е визуално ОК! Но всъщност пропускат функционалността.

Няколко много важни принципа на ефективния уеб дизайн за сайт и как да бъдат приложени практически!?

Както всичко в бизнеса и не само, и дизайна за уеб започва с определена цел. Именно целта на дизайна му придава смисъл и отправя посланието, което посетителите на сайта търсят да намерят! По правило или не добрите дизайни отговарят на нуждите на определен сегмент потребители. Тоест те са насочени към определени хора, които имат определени очаквания. Най-често онлайн потребителя търси от сайтовете забавление, интерактивно преживяване, информация която му трябва или точно определен продукт/услуга. Вие трябва да определите, какво предлага вашият сайт и така да го отразите в дизайна му, че той да казва:

- Вие сте в сайт за забавление;

- Вие посещавате сайт за бяла техника;

и още много и разнообразни видове сайтове.

За страниците от даден сайт и дизайна им трябва да се мисли в посока – какво предлагат и с каква цел го предлагат? Така дизайна ще спомогне потребителя да стигне до определено действие или заключение максимално бързо. Освен цел, Уеб Дизайн България предлага за уеб дизайн на сайтовете ви и добра комуникация. Тоест имаме си степенуване в сайта и дизайна му. Заглавната страница е най-важна. Заглавията и подзаглавията на страниците се степенуват по големина на шрифта, цветове, изображения. Информацията, която трябва да смели потребителя на вашите уеб страници трябва да е максимално ясна и четлива. От първата секунда потребителя да разбира в дизайна на страницата – това информация за фирмата ли е, отдел със снимки и галерия, блог ли е или нещо друго. Колкото по-ясно е посланието, толкова пътят на клиента онлайн към него е по-кратък!

Цел и комуникация за ефективния и функционален дизайн не стигат. Силата на добрата изработка на сайт се крие и в навигацията, която Уеб Дизайн България прави ефективна за вашият сайт. Добрата навигация не може да се осъществи без ясна йерархия, както и без помощта на бутони, които да отвеждат потребителите ви до желаната страница или линк по най-прекия път. Има едно неписано правило в уеб дизайн – ако потребителя с 3 клика не намери, това което търси на сайта ви!? На ръба сте да го изгубите или вече сте го изгубили. Освен навигация, организацията на елементите в сайта ви също трябва да е логична и в никой случай хаотична. За тази цел уеб дизайните базирани на мрежови принцип е най-удачният. Всичко в него се организира посредством колони, кутии, карета и е степенувано по форма, цвят, големини.

На опашката с принципите на ефективния дизайн се нарежда и визуалното възприятие на информацията от онлайн потребителите. Те по навик сканират заредената страница на подсъзнателно ниво – от горе надолу и от ляво на дясно. Тоест най-важните елементи в уеб дизайн на вашата онлайн страница трябва да са горе и в ляво! Днес няма, как да не говорим и за мобилна версия на уеб дизайн, както и за бързина за зареждане на сайта. Въобще уеб дизайна е сложно явление и само на www.webdesignbulgaria.net, можете да намерите нещо повече от само красива обвивка за вашият уебсайт! Можете да намерите функционално решение, което да не губи и милиметър от визуалната си атрактивност.

Важна е и услугата онпейдж SEO оптимизация на сайта, която се грижи за доброто класиране на сайта в Google. Това мероприятие е свързано с повишаване на бързодействието на сайта, изчистване на програмния код от зловредни скриптове и редиректи, изграждане на правилна структура на URL адресите на сайта и ред други изисквания, които Гугъл е налагал и ще налага във времето.

Важна услуга от комплекта „успешен сайт – онлайн присъствие“ е управление на онлайн репутация. От превантивна до кризисна, от такава в търсачките, до такава в електронните медии и социалните мрежи.

Заключението на всичко казано дотук, защо е толкова важно уеб дизайн да е ефективен, би било едно! – не търсете красота и атрактивност за сметка на добрите функции и обратното – потребителя ще напусне сайта ви. Уеб дизайнът може да бъде, колкото функционален, толкова и визуално атрактивен. В това няма съмнения, защото както човек не използва само мозъкът си, за сметка на сърцето, така и дизайна не използва само очите, за сметка на разума. Успешния уеб дизайн до голяма степен трябва да предугажда желанието на потребителите и търсенето им в дадени насоки. Трябва да канализира възприята им в посока действие посредством желания и намерения. Добрият дизайн е много повече от куха визуална черупка и определено трябва да се направи от професионални уеб дизайнери, а не от аматьори. Уеб Дизайн България ви съветват:

Търсете балансираният дизайн за сайта си – красотата е толкова важна, колкото и функционалността;

Търсете целево насоченият уеб дизайн предлагащ на потребителите ви послание, подканящ ги към действия;

Търсете професионалистите, които могат да ви направят такива уеб решения;

А тях можете да намерите на www.webdesignbulgaria.net в лицето на Уеб Дизайн България!

В последствие можете да ни потърсите и за интегрирани маркетинг решение като интернет реклама – Adwords реклама и Facebook реклама и др.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !