Samsung превръща визията си за технологични иновации в реални решения за ежедневието

OFFNews 25 февруари 2021 в 16:11 19616 0

Миналата година беше успешна за Samsung, като компанията приключи с оперативна печалба от 35.99 трилиона вона (32.1 милиарда долара). Спрямо предходната 2019 това означава постигането на впечатляващ ръст от 29.6%. Разбира се, не липсваха и предизвикателства, което беше очаквано заради ефектите от пандемията от новия коронавирус.

Компанията запази лидерската си позиция на пазара за смартфони, но отчете спад в доставките. Годината завърши и с подобрени продажби на телевизори, традиционно силен сектор за корейците. Очакванията при смартфоните са за възстановяване на пазара до нивата от преди пандемията и разширяване на 5G сегмента през 2021 г.

Междувременно в края на 2020 г., TM Roh, президент на Samsung, и директор на дивизия "Мобилни комуникации", сподели своята визия за представянето на компанията през 2020 и бъдещите планове през 2021 г. Той определи Samsung за лидер в развитието на 5G технологиите и компания, която променя формата на бъдещето с поредица от сгъваеми смартфони.

Доказателство за лидерството при 5G решенията са и телефоните в серията Galaxy S21, които бяха представени през януари тази година. Те включват висока производителност и поддръжка на 5G свързаност. Моделите от новата серия Galaxy S21 позволяват бърз трансфер на данни и моментална реакция при работа с мрежи от ново поколение.

По традиция, всяка година Samsung следва визията си за интелигентна свързаност с екосистема от продукти, в чийто център са мобилните устройства. Няма как да подминем и сектора на смартфоните със сгъваем екран, включително Galaxy Z Fold2 и Galaxy Z Flip, при които видяхме значими подобрения в системния интерфейс за този тип устройства и през 2020.

За първи път пък през настоящата година стилусът S Pen работи и с модел от актуалната серия Galaxy S21, a именно топ предложението Galaxy S21 Ultra. С този аксесоар е възможно да увеличите продуктивността си, ако подобен метод на работа и въвеждане ви допада. Galaxy S21 Ultra включва и технология Ultra-wideband (UWB), която позволява например автоматично отключване на вратите и стартиране на съвместим автомобил, който поддържа същата технология.

Разработчиците на Samsung работят усилено, за да разширят възможностите на Изкуствения интелект на устройствата в семейството на Galaxy. Това от своя страна вече води до подобрения като по-високо качество на снимките и видеоклипове, както и увеличаване живота на батерията.

Плодовете на разработките в тази насока виждаме и в серията Galaxy S21. Моделите в нея разполагат с издръжливи батерии, които подсигуряват целодневна работа с един заряд. Освен това, впечатление правят възможностите на камерите с разнообразните режими, включително Director's View и Single Take, с който можете да изберете най-добрия кадър от поредица снимки и с намесата на AI технология. Налични са разбира се и подобрени възможности за редакция на снимки и клипове, с което да придадете на творенията си желаните ефекти. Смартфоните включват подобрен нощен режим, който позволява постигането на ярки и качествени снимки дори в тъмна обстановка.

Визията на компанията за бъдещето беше показана и по време на виртуалното изложение за потребителска електроника CES 2021. Samsung демонстрира виртуално редица нови продукти, а в тях откриваме свързани гъвкави решения, които имат за цел да улеснят ежедневието на хората. Всичко това е в тон с новата реалност като потребителите прекарват повече време вкъщи, а технологиите трябва да отговарят на нуждите им на индивидуално ниво.

Телевизорите, разбира се, са от ключово значение за забавления в тези условия. Лайфстайл гамата например се разширява с новите The Frame, The Serif, The Sero, The Terrace и с иновативния проектор The Premiere. Тези предложения могат да се впишат в разнообразна обстановка и да допаднат дори на по-артистичните потребители.

Телевизорите, представени от компанията, са създадени с цел да отговорят на постоянно променящите се нужди на потребителите. Това включва намаляване на въглеродния отпечатък и предлагане на отлично изживяване. Сред новите представени технологии, отличаващи компанията, са Quantum Mini LED и Micro LED. С тях се постига още по-качествена картина.


Телевизорите и новите смартфони от серия Galaxy S21 могат да се допълват ефективно, тъй като телефоните заснемат кадри и видео с високо качество, които лесно могат да бъдат разглеждани и на телевизора. Освен това можете да извлечете и максимума от вашия 8K телевизор, тъй като устройствата снимат видео и в 8К резолюция.

И понеже стана дума и за новостите при екраните на телевизорите, то няма как да подминем и развитието в тази насока при смартфоните. Така, например, Galaxy S21 Ultra се отличава с голям и изключително ярък дисплей. Освен това, максималната честота на опресняване в серията е 120 херца, което позволява постигането на отлична картина дори при най-динамичното съдържание. Използвана е и технологията Eye Comfort Shield за намаляване на умората на очите.

Ключов елемент във визията на компанията е и политиката ѝ за устойчивост. Фокусът е върху няколко ключови сфери, а мисията - за създаване на кръгова икономика. Samsung развива програми и системи за опаковане, които осигуряват устойчивост в продуктовия жизнен цикъл.

Тук обръщаме внимание и на програмата Galaxy Upcycling at Home, която цели да намери ново приложение на старите Galaxy устройства. През 2021 г. също така системата за екосъобразни опаковки ще обхване QLED и UHD телевизорите, мониторите и продуктите от аудио-дивизията. Компанията слага и акцент върху образованието и развиването на дигитални умения при младите хора в рамките на програмата Samsung Solve for Tomorrow.

Въплъщение на възможностите за иновация на компанията е новото поколение на флагманската серия смартфони Samsung Galaxy S21. Тя включва три модела, Galaxy S21, S21+и S21 Ultra, а с тях Samsung отново поставя смартфона като устройство в центъра на екосистемата си. Телефонът е своеобразен хъб за работа и забавление, особено в комбинация с други устройства – телевизори, домакински електроуреди и носими устройства.

Телефоните са с нов дизайн, който е най-отчетлив при секцията с основната камера, която на практика се слива със страничната рамка. У нас Samsung Galaxy S21 се предлага в "Загадъчно лилаво", "Загадъчно розово", "Загадъчно бяло" и "Загадъчно сиво". S21+е наличен в "Загадъчно черно", "Загадъчно сребърно", "Загадъчно лилаво", а S21 Ultra в "Загадъчно сребърно" и "Загадъчно черно".

Друг нов продукт на компанията, SmartTag, може да е изключително полезен в ежедневието. Това е така, тъй като с тази джаджа всеки може да намери нещата, които са важни за него - от ключовете до портфейла, или дори семейния домашен любимец. Това става директно от екрана на телефона. Портфолиото от нови продукти се допълва от безжичните слушалки Galaxy Buds Pro, които освен солиден звук и добра издръжливост на батериите, са и с впечатляващ дизайн. Те се свързват моментално с телефона ви и можете да провеждате разговори с отлично качество.

Samsung изпрати успешно една доста предизвикателна година, а по всичко личи, че през настоящата 2021 г. компанията затвърждава лидерската си позиция в редица направления. Доказателство за това са смартфоните от серията Galaxy S21, телевизорите от широкото ѝ портфолио, а и носимите устройства като слушалките Galaxy Buds Pro.

По този начин екосистемата на Samsung придобива още по-завършен вид, а комбинацията от устройства прави потребителското изживяване по-добро. Добрата новина е, че компанията предприема и стъпки към устойчиво развитие, които са полезни за опазването на планетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови