Ревю: Huawei Watch 4 Pro може да е вашият елегантен спътник за по-здравословен живот

Павлин Луканов 22 юни 2023 в 16:12 24265 0

Снимка

Малко след дебюта в България на новата серия часовници на Huawei Watch 4, имаме възможност да ви запознаем по-детайлно и с Pro попълнението в тази премиум линия носими устройства. Watch 4 Pro има с какво да ви впечатли, предлагайки отлична комбинация между изработка, дизайн и разширени функционалности, включително по отношение проследяването на здравни параметри.

Той обаче ще ви допадне и с опцията за независимост от смартфона чрез използване на eSIM, както и водоустойчивостта си за гмуркане на дълбочина до 30 метра. Часовникът работи безпроблемно на практика с всички съвременни смартфони: Apple iPhone, моделите с Android, както и разбира се телефоните на Huawei. Всичко това e възможно чрез приложението Huawei Health.

Стилен дизайн с премиум материали

Дизайнът е една от основните черти що се отнася до смарт часовниците. В това отношение Watch 4 Pro няма да ви разочарова. Нещо повече, освен стилната си и изчистена визия с масивен корпус, той включва и материали от висок клас. Става дума за конструкция от титан от аерокосмически клас (TC4), който е 3 пъти по-здрав и 2 пъти по-твърд от използвания в други устройства TA2.

Над екранът пък има покритие от сферично сапфирено стъкло, което подсигурява защитата на дисплея. На фона на това моделът е водоустойчив за гмуркане до дълбочина 30 метра. Сред останалите черти, които представляват интерес са мултифункционалната коронка за управление с приятен червен акцент и избор между варианти с титанова верижка и кожена (кафява) каишка.

Прекрасен дисплей и ефективна система

Watch 4 Pro ще ви грабне със своя голям екран (1.5“), като по-важното е, че от компанията залагат на панел от тип LTPO. Последната черта позволява по-ниска консумация в определени условия, включително Always on Display функционалност (винаги включен екран). На фона на това дисплеят е достатъчно ярък, за да се постига отчетлива картина дори при директна слънчева светлина, което е отлично.

Новият модел предлага избор между над 20 000 циферблата през приложението Huawei Health, а новост за серията са 5 специализирани решения - Discover Series, Efficiency Series, Photography, Super Card и Big Number. И тъй като вече стана дума за приложението, чрез него свързвате часовника със смартфона си, като управлявате всички основни функционалности. Huawei Health е налично за Android и iOS (iPhone).

Системната навигация в часовника става с пръст или чрез бутоните, основно коронката. Интерфейсът е интуитивен и гладък, като вторият бутон дава директен достъп до телефона, секцията с тренировки и бърза проверка на здравословното състояние. Иначе приложенията са в грид подредба и дори има опция за инсталиране на някои допълнителни през AppGallery. В обновения интерфейс са добавени плаващи задачи и сервизен уиджет с основни услуги/здравни показатели.

Watch 4 Pro включва eSIM функционалност, с която е възможно провеждането на разговори директно през него, като за целта трябва да активирате услугата през оператор. Алтернативно можете да го използвате за провеждане на разговори през свързания смартфон. Свързването към смартфона става чрез Bluetooth, като можете да го използвате и за управление на музикалния плейбек на телефона.

Проследяване на здравни показатели и тренировки

Новият Watch 4 Pro предлага разширени възможности що се отнася до проследяването на здравни параметри. За тези цели той разчита на технологията TruSeen 5.0+ за измерване на пулса чрез 8 -канален оптичен сензор. С него можете да разчитате и на по-оптимално изготвяне на ЕКГ, което става с поставяне на показалец върху втория бутон. Освен пулс и ЕКГ се отчитат нивата на кислород в кръвта, нива на стрес, качество на съня (TruSleep 3.0), крачки, изгорени калории и температура на кожата. От компанията са добавили и проверка на дихателната система.

Една от полезните новости е тази за едноминутен здравен анализ, който включва изготвяне на ЕКГ, проверка на дишането и анализ на здравни тенденции. Това решение може да ви информира и при засичане на необичаен сърдечен ритъм. Сред другите способности са засичането на артериална ригидност, изготвяне на дългосрочни здравни тенденции предупреждения за висок или нисък пулс, както и за аритмия. Моделът определено е с акцент върху проследяване на здравословното състояние и може да ви е от голяма полза в това отношение.

Отвъд това обаче Watch 4 Pro има и над 100 режима за тренировки, предлагайки разнообразни опции. Това включва по-тривиалните дейности като тичане и ходене на открито и закрито, както и колоездене. Отвъд това обаче има проследяване на голф игри, ски, тренажор, триатлон, плуване, гмуркане и т.н. моделът разполага с вграден GPS, с който точно се отчита местоположението, а има и опция за проследяване на маршрут, в случай, че се загубите.
Детайлните данни от тренировките са налични в приложението Huawei Health. Друга полезна добавка за насърчаване на по-активен начин на живот е задаването на цели за всеки Acitivity Ring. Това включва изгорени калории, време за тренировка и часове активност, с напомняния и съвети. Прогресът тук се проследява на специалния екран.

Батерия

Watch 4 Pro използва двуядрена архитектура, която му позволява да работи бързо и да е ефективен. С един заряд на батерията, в стандартен режим, можете да разчитате на до 4.5 дни в зависимост от начина на работа с часовника. Има обаче и режим Ultra-long, в който се достига до 21 дни автономност, но с орязване на много функционалности.
Часовникът се зарежда безжично с универсалната технология Qi. В комплекта получавате магнитна подложка за зареждане, но можете да използвате и други съвместими аксесоари и смартфони за зареждане. Поддържа се технология за бързо зареждане, давайки енергия за цял ден при зареждане за 15 минути.

Цена и наличности

До 2 юли Huawei Watch 4 Pro се предлага в комплекст с безжичните слушалки Huawei FreeBuds 5i. Препоръчителната крайноклиентска цена на Huawei Watch 4 Pro с титаниева верижка е 1199 лв, а на Huawei Watch 4 Pro с кожена каишка – 1099 лв, или със съответните планове на мобилните оператори. Можете да ги намерите в мрежата на А1, Yettel, Виваком, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!