Ревю: Huawei Pura 70 Ultra надминава и най-високите очаквания

Павлин Луканов 22 май 2024 в 16:44 27920 0

Huawei Pura 70 Ultra

Снимка Павлин Луканов

Ревю: Huawei Pura 70 Ultra надминава и най-високите очаквания

Тази година Huawei предприема значителна промяна в смартфон портфолиото си като замества легендарната серия P с Pura. Така наскоро станахме свидетели на представянето на новото поколение Pura 70, а новата линия включва моделите Pura 70, Pura 70 Pro и Pura 70 Ultra. Очаквано най-интересно е Ultra попълнението, с което ще ви запознаем отблизо в настоящото ревю.

Смартфонът отново налага нови стандарти в мобилната фотография, като дори оглави класацията на експертите от DXOMARK за смартфон камери. Камерата му е подходяща за всякакви условия и постига отлични резултати независимо от околната среда. Освен това той предлага много приятен дизайн и се справя отлично с всяко натоварване. Налична е също технология за ултра бързо зареждане, а черешката на тортата е отличната съвместимост с любимите ви приложения, дори с голяма част от най-популярните от Google.

Красив и функционален дизайн

Новият Pura 70 Ultra идва в три цветови разновидности, като за настоящото ревю разполагахме с версията в зелено, но освен това има още такива в кафяв и черен цвят. Покритието на гърба е от много приятна на допир изкуствена кожа, която е със специфична щампа. Страничната рамка е извита и от алуминий, което придава цялостно премиум усещане.

Отпред екранът е с леки извивки и от четирите страни, но освен това е защитен с новото поколение Kunlun Glass, което е още по-издръжливо, включително на издраскване. Така нареченото Crystal Armor Kunlun Glass е създадено с нова технология, позволяваща с до 300% по-висока устойчивост на издраскване. Телефонът също така има сертификация за водоустойчивост IP68, допълвайки цялостния отличен пакет.

В комплект с телефона идват бързо зарядно (100W), кабел, игла за слота за карти и красив кейс. Защитният кейс е с приятен дизайн и напълно в тон с гърба на устройството. Чрез него ефективно ще защитите новата си покупка.

Отличен екран, надеждна производителност и супер зареждане

Pura 70 Ultra има голям екран (6.8“) с резолюция 1260 x 2844 пиксела, пикова яркост 2500 нита и динамична честота на опресняване от 1 до 120 херца. Дисплеят има отлични свойства, пресъздавайки наситени цветове и давайки висока яркост, подходяща дори при директна слънчева светлина на открито. Той пресъздава гладка графика, като можете да се насладите на любимите си игри, филми, сериали, а и каквото и да е друго съдържание.

Можете да разчитате на вграден под екрана скенер на отпечатъци, който работи бързо и точно. Освен това има отвор в горната част за селфи камерата. Вече стана дума, че е налично защитно покритие от нов клас, което ще ви даде спокойствие, тъй като има по-висока степен на устойчивост, включително и от издраскване.

Налична е и производителност от висок клас чрез чипсета Kirin 9010, който е комбиниран с огромно количество памет, 16GB RAM и 512GB за файлове, което е впечатляващо и достатъчно за много време. Така телефонът работи безпроблемно с всичко, с което можете да го натоварите, без каквито и да е накъсвания и забивания. Изпробвахме го както с обичайни задачи от ежедневието, като браузинг и социални мрежи, така и за някои игри и стрийминг на филми и сериали.

Телефонът има 4G, Wi-Fi 6, Bluetooth и NFC безжична свързаност, което е повече от достатъчно. Налична е и много мощна звукова система, която пък от своя страна допълва отлично висококачествения екран. Добавена стойност дава и вграденият IR предавател, който се използва за дистанционно управление на разнообразни електроуреди.

Pura 70 Ultra има батерия с капацитет 5200 mAh, която издържа и над ден с едно зареждане, това обаче винаги зависи от начина на работа с телефона. Отвъд това има много ефективно бързо зареждане с мощност до 100W, а така ще презаредите бързо когато имате нужда. Максималната мощност на зареждане се активира при свързване и избор на Turbo зареждане, като дори за съвсем кратко време ще получите адекватно ниво на батерията. Има и 80W бързо безжично зареждане. Иначе в комплекта идва 100W адаптер, който можете да използвате с USB-C и USB-A кабели, което дава удобство за зареждане и на много други устройства.

Още по-лесен достъп до приложения, включително на Google

Pura 70 Ultra идва с операционната система EMUI 14.2, която надгражда над предходното поколение с интерактивни теми, даващи повече опции за персонализиране на изживяването. Тук отново разбира се е заложено на магазина за приложения AppGallery, но определено има голям напредък спрямо предишните версии.

Разбира се имате директен достъп до голям набор от локални и международни приложения, включително банкови, на популярни търговски вериги, телекоми и много други. Има обаче и още по-лесен достъп до много от приложенията на Google, които са налични по много лесен начин.

При отваряне на AppGallery и избор на някое от голям кръг приложения, включително YouTube, Gmail, Chrome, Google и т.н. се инсталира и услуга наречена microG, която отключва много нови възможности. След това първоначално инсталиране е важно да дадете всички разрешения на microG Services в настройки – приложения. После инсталирате GBox, отново през AppGallery, а вътре вече е наличен Play Store.

Както се досещате, през Play Store ще получите достъп до почти всички популярни приложения, за които се сетите, с малки изключения. Можете да се вписвате с акаунта си и да синхронизирате данни. Вече има и поддръжка за известия от тези приложения, което е от голяма полза и удобство.

Ultra камера със страхотни резултати

Pura 70 Ultra има масивна секция за основната си камера, която е тройна и идва с технологията XMAGE, даваща няколко основни режима на снимане (Original, Vivid, Bright и Mono). Главният сензор е 1“ 50MP с регулируема бленда f/1.6 – f/4.0 с изместване на фокуса, което е възможно чрез механизъм, който разгръща обектива. Към него има и оптична стабилизация.

Големят сензор с възможност за широка бленда улавя много светлина и така кадрите са с невероятно качество, както през деня, така и през нощта чрез нощния режим. Впечатляващи са възможностите за отлични снимки и на бързи обекти със скорост до 300 км/ч. със запазване на отличното качество. Така можете да постигнете някои много ефектни кадри, освен на коли още на деца, животни, всякакви спортни дейности и каквото още се досетите.

Впечатляващ е и 50-мегапикселовият сензор с телефото макро обектив за 3.5-кратен зуум и отново с оптична стабилизация. С него се доближавате много до обекта, който искате да заснемете, получавайки също отлично качество. Освен 3.5-кратен оптичен зуум има и до 100-кратен цифров. Към това има отлична стабилизация, но и опция за макро снимки с невероятна детайлност, разкривайки дори най-незабележимите черти на насекоми или цветя например.

Конфигурацията се допълва от 40MP сензор с ултраширокоъгълен обектив, който също е отличен за заснемане на обширни сцени. Тук има много детайли в кадрите, наситени цветове и сравнително малко шум. По този начин ще имате отлични снимки хващащи планинската или морска гледки.

Pura 70 Ultra снима и много качествено видео с резолюция 4K и доста ефективна стабилизация за гладка картина. Сред режимите тук са двойно видео, за едновременно снимане с предната и задна камери, таймлапс и забавен каданс. За селфита се разчита на 13MP сензор с ултраширокоъгълен обектив идеален за групови снимки. Качеството и тук е добро, като има добавени филтри и опции за разкрасяване. Тази камера се използва и за отключване чрез лицево разпознаване.

Финални думи

Huawei предприема нова крачка със серията Pura 70 и конкретно с разглеждания в настоящия материал Ultra модел. Устройството предлага най-добрата камера сред смартфоните към момента, а така можете да сте сигурни, че винаги ще уловите важните моменти както чрез снимки, така и във видео. Можете да получите топ кадри дори на много бързи обекти, но и през нощта.

Освен това производителността е от висок клас, без проблеми с каквото и да е натоварване, а има и много памет. Батерията предоставя адекватна издръжливост, но особено впечатление прави поддръжката на бърз зареждане с мощност до 100W. Екранът е великолепен, постигайки висока яркост и отлично пресъздаване на цветовете, като има и ново ниво на защита.

Що се касае до поддръжката на приложения то можете да разчитате на още по-добро покритие, включително на много от решенията на Google. Така ще сте спокойни, че разполагате с всичко необходимо за работа и забавления. Все пак има и някои по-специфични изключения.

Pura 70 Ultra е с препоръчителна цена 2999 лв., като се предлага от партньорската мрежа на Huawei България, която включва – А1, Виваком, Yettel, Технополис, и избрани партньори на дистрибутора Polycomp.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София